2008/2009

 

For kronologisk rekkefølge trykk her

FELLESVAKSINERING LØRDAG 20. JUNI 2009
Oslomarka Trekkhundklubb tilbyr fellesvaksinering av hundene til klubbens medlemmer, også Hakadal sledehundklubb sine medlemmer, lørdag 20. juni på Bystermåsan mellom 12.00 og 14.00. Gi beskjed til Kjersti på mail kjersti at loypefoto.no om hvor mange hunder du ønsker å vaksinere!

Pris pr vaksine: Kr. 150,-, Rabiesvaksine kr. 120,-

Chip kan settes samme dag, denne bestiller du selv fra Norges Hundekjørerforbund.
Det vil ikke bli gjennomført noen undersøkelser av enkelthunder, kun vaksinasjon og chipsing, men dersom noen har spm så kan de rettes til veterinæren etter at alle bikkjene er vaksinert. Hundene må være friske når de vaksineres!

Årsmøte og årsfest vel overstått.

For første gang på mange år var det strålende vær når årsmøte og årsfesten ble avholdt i hagen til Geir. Det var 16 stemmeberettigede til stede. Valgkomiteen hadde gjort en kjempeinnsats og til tross for at de dessverre var blitt møtt med mange nei, hadde de også fått nok ja til at alle tillitsvervene ble fylt opp. Det kom ingen benkeforslag, og de nye i styret er nå Snorre Næss, leder for økonomikomite, Torunn Garder som redaktør, Per Olav Gausereide som nestleder, Robert Hallingfoss som leder av aktiviteskomite, og Irene Kastner blir sittende i styret men bytter til kasserervervet. Vi takker Thomas Andresen, Anne-Berit Aarkvisla, Mona Hallingfoss, og Robert Nilsen for jobben som er gjort!

Da det ikke var noen innkommende forslag i år gikk de andre punktene på programmet raskt. Det eneste som skapte litt debatt og som kunne trukket ut i seine kveldstimer om folk ikke hadde vært sultne var diskusjon om tingsaker og instruering av tingdelegatene.
Her besluttet flertallet på årsmøtet at Hakadal kategorisk skulle gå mot obligatorisk chipstvang på alle terminfestede løp, og at man måtte finne andre måter å sikre identiteten til eventuelt bikkjer som var tatt ut til dopingtest. Dette kan ordnes med å chipmerke de få hundene som blir tatt ut til dopingtest og som ikke allerede er chipmerket. Da slipper alle hunder på f.eks Gausdal 5-mila og Lysløyperenn være chipet, og det blir nok en stund før dopingjegerne kommer på slike løp. På hovedløpene er jo stort sett de fleste bikkjer chipet.
Videre var årsmøtet usikre på om det var mulig å arrangere et VM i Langdistanse som ble et reelt VM og ikke bare Norgesmesterskap uten en stor reisestøttekasse. Men om det skulle arrangeres VM så måtte det bli Finnmark som skulle få det.
Angående fjerning av engangslisensen var det ingen store meninger, men noe bekymring for de som bare skal stille opp i et løp og hvordan arrangører ville godta utenlandske lisenser da det tidligere har vært slik at noen arrangører har krevd en norsk engangslisens. Men om det kunne føre til mer penger til Forbundet var årsmøtet positive.
En siste ting som Hakadals sine representanter skulle aktivt jobbe for var å prøve finne penger på budsjettet til å styrke forbundets evne til å hjelpe lokale klubber med ekspertråd ifm med innskrenkning av mulighetene til å hunder i kommunene. Vi har sett at noen kommuner bruker den nye Hundeloven til å begrense antall hunder og sette urimelig vilkår. Dette må NHF stå i mot, og til dette trengs det midler. Uten hunder blir det lite hundekjøring.

Møt også gjerne opp på Akershus hundekjørerkrets sitt årsmøte den 02.06.09 kl 1900 på Idrettens Hus, Strømmen. Ved spørsmål, kontakt Geir Wiik.

Støtte til Hakadal sledehundklubb på kr 12000,-

Etter søknad fra styret i Hakadal har NHF tildelt 12000,- i såkalte post 3 midler. Dette er midler som er ment til å øke aktivtet og rekrutering i idretts-Norge. Midlener blir tildelt av staten via NIF blant annet utifra hvor gode tiltak de forskjellige særforbundene bruker pengene på og dette må dokumenteres via rapportering. NHF har fått ros for at pengene har blitt desentralisert og blitt brakt ut til klubbene for å øke aktivitet her, i steden for som mange andre særforbund som har satt i gang tiltak sentralt. NHF har lagt seg på en linje med at post 3 midlene skal stimulere til aktivitet og dugnadsinnsats, og der er derfor ikke krav om at midlene skal gå bare til å dekke faktiske utgifter. Rapporteringen innebærer bare antall deltagere og aktivitet, og det er ikke krav om resultatregnskap for aktiviteten. I år søkte Hakadal og fikk støtte til å arrangere seminaret og gjennomføre isvettskurset. Hipp hurra for staten, NHF og det frivillige arbeidet!

Isvett kurs praktisk del mandag 27.04

Kurset ble gjennomført med god deltakelse, der 14 stk kastet seg ut i sørpa på Elvann.
Isen på Harestue vannet egner seg nok dårlig til å øve seg på å gå gjennom isen og opp igjen. Vi vil bare gå gjennom! Så vi må endre planen litt. Vi møtes på Hakadal verk kl 1830. Derfra blir det felles oppkjøring til Langvann i Nordmarka.Vi må samle oss i færrest mulig biler da vi må gjennom bom med kjøretillatelse for å komme fram.

Isvettskurs 09

Isvettskurs 09

 

Medlemsmøte med Runar Næss tirsdag 21.04 kl 1900 Neshuset

Næss sosialiserer med ulv

Næss sosialiserer med ulv

Runar har to ganger tidligere vært hos oss, men vi hadde så mange spørsmål at han må komme tilbake nok en gang. Runar Næss har i en årrekke studert ulv og ulveatferd i USA.

Næss har studert og arbeidet med ulv/hund krysninger (s.k. hybrider) i USA gjennom flere år og jobbet med innhenting, oppstalling, håndtering  og omplassering av rundt 100 hybrider. Han er utdannet hundeinstruktør, eier av to Schæferhunder og tidligere oppdretter av Rhodesian Ridgeback.

Runar Næss foreleser i dag  i forbindelse med utdanning av instruktører og oppdrettere ved  de største organisasjoner og hundeskoler i Norden, er faglig veileder i fordypningsoppgave om ulv ved Norges Veterinærhøgskole (NVH) og en mye benyttet konsulent, foredragsholder og artikkelforfatter om tema ulv, hund og deres respektive atferder.

Minner dere på Grasrotandelen:

Send meldingen GRASROTANDELEN 993502049 til 2020. Denne tjenesten er gratis!! (993502049 er Hakadal Sledehundklubb sitt organisasjonsnummer). Gjør det nå før du glemmer det igjen!
Vi tror at man må ha registrert mobilnummeret på spillekortet, men det er mulig at de tar de ut fra hvem som er registrert på mobilnummeret også. I alle fall får man en kvitteringsmelding tilbake om alt går i orden. La klubben tjene penger for deg etter bare en SMS!

Åpent klubbmesterskap lørdag 21.03.09

Av Geir. Foto Irene

Klubbmesterskap 09

Det var kø til pølsepanna

Klubbmesterskapet ble avviklet i strålende sol og med flotte løyper kjørt opp av Arne, Sverre og Tommy. De som merket løypa viste ikke helt hvor løypa gikk slik at 6 spann ente opp med å kjøre Klubbrunden også i steden for bare Kolsjø/Buvann. Det ble avverget av 1-5 spanns klassen tok denne runden så denne klassen var merket som invitert til i Buvannsrunden. De som tok påmeldingen viste ikke helt klasseinndelingen, så derfor ble det 5 klasser i steden for 3, men på det viset kunne flere vinne. Og Mona hadde kjøpt inn godteripremier i så store mengder at det også ble premiert for tidtagning, henting av kaffekopper, pølsesteking, oppmøte, kvistkutting, løypekjøring samt et par andre klasser. Connex plassen er ypperlig for starting av spann og det var slett ikke så ille å ha bålplass der heller. Langt mer koselig og mer skjermet enn på Vekta i fjor. Men så trenger man da også en del snø for å kunne starte derfra. Vi får se hva vi kan få gjort med det på nok en dugnad til sommeren.

Klubbmesterskap 09

Tider ble regnet ut også i år, selvom tidtager AB ser litt skeptisk ut

Robert Hallingfoss hadde dagens raskeste tid i Klubbrunden på ca 33 km med 12 hunder på tiden 01:45:15. Morten Høland kjørte med et par bikkjer mindre og dagens eneste renrasede spann på tiden 02:51:45. De eneste to spannene som var nogenlunde like med 8 bikkjer i hvert spann og med AH var Geir Wiik og Trygve Ekeheien, og er ble det da også sekundstrid da Geir kjørte på tiden 01:54:04 og Trygve på 01:54:25.Thor Aanensen kjørte et 6 spann på tiden 02:05:06, mens Irene Kastner kjørte et 9 spann pensjonist og valpespann i Buvannsrunde (17,5 km) på tiden 01:08:35. Den eneste som var sprek foruten bikkjene var nok Anne Marie Bruu som kjørte med Tellus og snørekjøring i Buvannsrunden på tiden 01:26:10.

Klubbmesterskap 09

Anne M og Tellus koser seg i sola

Det var synd det ikke var flere som hadde møtt opp til den flotte dagen da det absolutt hadde vært plass til flere og kunne kjøpt flere pølser, men vi hadde det hyggelig vi som kom og med tilskuere, unger og valper så var det da litt av en sammenkomst. Og til neste år tror jeg vi gir blaffen i å ta tiden, merke sportet og ha kjøremøte. Folk er egentlig ikke interessert i å konkurrere uansett og alle har jo hver sin klasse. Så til neste år kan vi bare kjøre en tur med det vi har og dit vi vil, og så kan vi sette oss ned med toddy, pølser og godteri etterpå allikevel.

Isvett kurs

Det var 18 stykker som hadde funnet veien til Neshuset for å høre på Mats meget lærerike innlegget om is og livredning ifm nedkjøling. Satser så på å ta den praktiske delen mandag 27.04.09. Men følg med da vi må sjekke isforholdene der vi skal være. Her vil det også være mulig å kjøpe kasteline og ispigger som Mats vil ta med seg.

Isvett kurs, teoretisk og praktisk del
Minner om kurset som er rett rundt hjørnet. Teorikveld starter allerede 17.03. Vi arrangerer dette kurset sammen med Akershus hundekjørerkrets. For medlemmer av tilsluttende klubber er derfor kurset gratis. Det samme gjelder for barn under 14 år i følge med foresatte. For andre er det 100,- Betaling i døra. Her får både medlemmer og andre mye for pengene! Grunnet planlegging, bevertning og bestilling av bøker er det veldig fint og viktig at folk melder seg på. Det er mulig å bare være med på teorikveld, og dersom man ikke har lyst til å hoppe i vannet på den praktiske delen er det ikke noe press på dette. Kan også lære en del ved å se andre i vannet! De som var med i fjor følte kurset var meget nyttig.

Fra isredningskurs 08

Thomas A har god kontroll på isøks fra kurset i 2008.

Vi har igjen fått med oss Mats Melbye som hadde den praktiske delen av iskurset i fjor. Han er ansatt i Norsk Livrednigsselskap som instruktør og konsulent. Han er friluftperson på sin hals og har i en årrekke vist stor interesse for svømmeopplæring og livredning i vann på is og snø, og har forfattet ”LIVREDNING for folk flest”. Denne boken vil bli solgt på kurset til sterkt redusert pris som kursnotater.

Kurset vil ta for seg livredning på is:

  •             Iskjennskap
  •             Ferdsel på is
  •             Redning på is
  •             Utstyr for livredning på is

Kurset passer for alle som føler seg trygge i vann og er svømmedyktige. Ser for meg at dette kan være et meget bra kurs for ungdom som skal starte sin karriere i naturen. Ungdom under 18 år må ha tillatelse av foreldre.

Enkel bevertning på teorikursdelen. Til praktisk del, møt opp med de klærne du pleier ha på tur, og ta med tørt skift. Utgangspunktet satser vi å møtes på Harestua kro til den praktiske delen, men her må vi se an isforhold, så følg med på hjemmesidene.
Påmelding til gwiik at c2i.net  så snart som mulig
Maks 30 stk

Teoretisk del Tirsdag 17.03.09 kl 1900 på Neshuset, Hakadal

Praktisk del Mandag 27.04.09 kl 1800, oppmøte Harestua Kro (med forbehold om isforhold)

Hamarlangen

Hakadal er godt representert på årets Hamarlangen. Irene K og Elisabeth E starter i 8 spann og Per Olav G starter i Åpen klasse med 10 hunder. Og jeg, Geir W, er TD. Som vanlig har vi instalert oss med Ice her på det flotte klubbhuset her på Hamar hundekjører arena, og dette skrives kl 03:20. Alle våre spann har kommet inn. Elisabeth var først inne i 8 spann på tiden 4:29 etter kjørt 75 km. Irene innehar for øyeblikket en 3 pl i samme klasse på tidne 5:11. Det er 5 spann startende i 8 spann. Samme antall er i det i åpen klasse, hvor de andre kjørerne enn Per Olav starter med 12 hunder. Per Olav ligger også på en 3. plass med tiden 4:49. Nå er det 6 timers obligatorisk hvile og utgjevning av tiden før kjørerne skal ut på en 45 km runde. Føret har vært tungt da snøen har lavet ned, men det har stort sett vært såle som har holdt under all snøen. Totalt er det 15 spann som starter fordelt på 6 sp, 8 sp og Åpen, så det er et lite og intimt løp. Vi får se hvordan det går videre!

Da var klubbens kjørere inne til gode tider og plasseringer. Alle kjørte ut med alle bikkjene. Elisabeth vant 8sp på total tiden 7:08, og Irene kom i samme klasse inn akkurat en time seinere på tiden 8:08 til en 3de plass. Per Olav fikk også 3de plass i Åpen klasse på tiden 7:55. I morgen timene har det vært opphold, men mye tåke på stadion. Fortsatt tunge spor, og minus 2 grader. For mer oppdateringer og resultater se http://www.hamar-trekkhundklubb.net/hamarlangen

Femundsløpet 2009

Her kommer et par rapporter fra Irene. Kommer litt seint, da jeg har vært ute for å holde løypa på åsen oppe. Det er det ingen andre som gjør i helgen 🙂

Venting foran storskjem på Idrettsheimen

Venting foran storskjem på Idrettsheimen

Nytt fra Røros
Resultatene fra Rørosløpet ligger nå ute på nett, i år i en meget originell versjon der alle deltakere listes med plassering på tvers av klassene. Ser man nøye etter kan vi gratulere Karin med 4. plass i 6- spann slede senior og som tidligere nevnt Oddvar med suveren seier i senior Nordisk.
p.s.: Brannfare i området rundt en mørk mercedes varebil med tilhørighet Holmsia er nå rapportert på nivå 1. Tidligere i dag valgte Arne å flykte fra hytta helt bort til sjekkpunktet før han turte å tenne seg en røyk siden lufta inne luktet oppsiktsvekkende intensiv etter alkohol.
Vi har i mellomtiden tatt i mål de to første i hver klasse, Norgesmester Arnt Ola Skjerve har vist imponerende takter og kjørt inn nesten to timer i forhold til vinneren i åpen klasse. Robert startet
ut fra Tolga 09:46, Arnt Ola 12:01. Robert var i mål kl. 19:44, snittfart 8.5 km/h på siste etappe med 9 bikkjer, Arnt Ola kom inn kl.20:04, dette betyr snittfart på 10.6 km/h, med 7 bikkjer. Vi gratulerer begge to!
Elisabeth har også kommet frem til Røros, men denne gang i bil. I  tillegg til egen form og forfatning så har heller ikke bikkjene hennes vist stor begeistring for forholdene i løypa. Værforholdene under hele  løpet har vært eksepsjonelt stabile, temperaturen har så godt som hele tiden ligget rundt -12*C, og små silkesmyke snøflak har støvet ned fra  himmelen nærmest uavbrutt. Sporet blir dermed nokså løst, noe som ikke alle er like vant med. Tidligere har bland annet Stefan Falter kritisert forholdene når det fantes ører som var villige til å vie ham oppmerksomhet. Stefan trener en del i scooterløyper hjemme i Sverige, der den daglige trafikken sørger for bånnsåle og jevnlig prepping, noe som han tydeligvis tar som en selvfølge. Mulig han ikke er kjent med  at regelverk for bruk av snøscooter er adskillig strengere her i Norge. I løyper over større distanser og variert terreng forventer nok ingen her hos oss blankpolert dansegulv.
Siste nytt er at Hendrik og malamuttene er savnet, og det pågår en leteaksjon -ikke nødvendigvis fordi vi frykter at noe har skjedd, fyren er utstyrt etter regelboka og fremstår som rimelig vandt med å
bruke det, men arrangøren vil veldig gjerne vite hvor eksakt han er, slik at de vet hvor lenge de må holde ut på de resterende sjekkpunktene. Kjøreplanen i år viser nemlig at spannet har planer om
å rekke i det minste desserten.=

Robert H klar for siste strekket til Røros

Robert H klar for siste strekket til Røros

Tynset-Tolga-Røros
Da er vi på vei mot Røros for å legge ut det røde teppet.
Det er fremdeles venta spann fra begge klasser, de kommer med ujevne mellomrom. En periode var det en del spann som kjørte inn i sjekkpunkt fra feil side, men merkinga er korrekt, her begynner kjørerne å bli sløve 🙂
I sitt forsøk på å signere ut rev Cris ned belysninga på utsiden fra  sekretariatsbua, så får håpe de fleste kommer inn mens det er noenlunde lyst. Det virker som om sjekkpunktmannskapene har litt
problemer å ordne det tekniske, da jeg dro hadde de ennå ikke ordna seg eget internett, enda de fikk påminnelse om utlånsfrist senest i dag tidlig.
Liten svippvisitt innom Tolga, her er det fullt fest, området utenfor sprerringa ligner på et loppemarket, overalt ligger det ting og utstyr som ikke er obligatorisk til mål. Adrenalinet begynner å pulsere for fullt, og de mest innbitte konkurranseinstinktene slår inn når det  gjelder å spare inn de siste milligram medutstyr. Har ikke sett noen klippe av en centimeter på fyrstikkene ennå, men “er lokket på fôrkoker obligatorisk??”. Utstyret ditt skal være brukandes, så ta med  tilstrekkelig med fyringsvæske til å smelte snøen i tilfelle ufrivillig pause, lokk eller ei. Og husk å gå på do før start, sikkert noen hundregramm å spare der òg.
Nå er vi snart på Røros og rekker kanskje å få med oss prisutdeling på  Rørosløpet, som er kl. 15.00. Hakadals Oddvar Olsen er en sikker vinner i klassen flerspann nordisk bastard, alle mulige konkurrenter hadde visst psyka ut før start allerede. Karin Wiik er usikker på plassering, men fornøyd med løpet og pensjonistspannet sitt (som hun selv sa).
På Tynset vokter nå Kip trofast over Morten, som visstnok har konkludert med at han trenger en lengre hvil for å komme seg i form til heimreisen.=

Robert H på Tolga sjekkpunkt

Robert H på Tolga sjekkpunkt

Robert holder koken søndag kl 12
Da er Robert inne på Tolga på en flott tid som tyder på at han ikke har hatt noe problemer med å få bikkjene til å akseptere at det ikke ble noe lengre hvile på Tynset. Når man kommer til Tolga er det deilig for hundekjørern. All tenking kan legges bort. Arrangør har bestemt 6 timers hvile, og så er det bare sette kurs på Røros uten å måtte planlegge hva som skal skje på neste strekket. Det er godt å slippe og tenke når man er så trøtt og sliten som hundekjørerne er på Tolga. Hanne kom seg også greit til Tolga med sine 5 hunder. Trygve er trygt inne på Tynset, og jeg tror vel han kanskje unner seg en liten rast der.
Nå er det forøvrig offisielt. Snødybden på urørte hundehus i Hakadal er 70 cm, og skoene mine er fulle av snø.

Da er det i gang igjen for Elisabeth søndag kl 1030
Vi har via sms fått beskjed om at Elisabeth igjen er i ferd med gjøre seg klar for å dra ut. Det kunne også meldes om at formen til Elisabeth hadde vært skral, muligens som en ettervirkning av Hallingkastet hun tok under Hallingenløpet. Vi får håpe hun får en fin tur mot Tolga og videre mot mål. Formen til bikkjene er sikkert bra nå etter en ekstra hvile. Kan ellers melde om at Kip har vært førerhund for Morten gjennom det meste av natten, men det er heldigvis utenfor konkurransen. Chris glemte å signere ut, etter at han først hadde spurt TD om hvor dette gjøres, men oppskriftsmessig snudde han og rettet opp denne feilen.

Heia, Heia lørdag kl 930
Robert H bare fosser videre. Dersom vi skal stole på resultatsørvis tok han med alle bikkjene videre, han har kjørt seg opp 3 plasser på vei inn til Søvollen og tatt nye 3 plasser inne på sjekkpunktet. Han har 4. raskeste tid så langt Søvollen -Tynset! Meget bra disponert løp av en Rookie så langt. Her kan han klatre mange plasser til, og han er milevis foran å være på øvre halvdel av lista.

Mona H sammen med teamet

Mona H sammen med teamet

Kortene er delt ut søndag kl 9
Spenningen om seieren i F600 er nok over. I motsetning til Lars, vil nok ikke Robert S få parkering. Men for et råkjør det er blitt i langdistanse dersom man skal henge med. Robert har kjørt 280 km eller i ca 22 timer med bare en halv times hvile. Kjøretidene viser også at han ikke har rukket å hvile noe på sporet. Det er helt utrolig hva noen av disse hundene kan klare! Vi ser det også i F400 hvor Kristin Å har kjørt 170 km med 16 minutters hvile. Tilbake i F600 kjører fortsatt Erle meget raskt, og det er mulig at hun vil kunne kjøre inn halvtimen på Sigrid. En halv time er ikke så mye på 85 km dersom hundene først begynner å få det tøft. Nå hadde ikke Sigrid noen dårlig tid på strekket over til Tolge så hun har nok rimelig god kontroll på 3. plassen, akkurat som Ralph har god kontroll på 2. plassen. På kjøkkenbordet mitt ligger en lapp med mine tippinger skrevet ned før løpet startet. Der står Robert på topp, så Sigrid, og så hadde jeg litt mer tro på Bjørnar så han hadde jeg på tredje, og så Pete på 4 og Ralph på 5. Mona tippet jeg inn til en 6. plass foran Ketil, Lars, Stein H og Erle på tiende. Med det nivået som er på disse karene og damene så synes jeg ikke det var for ille tippet. Ingen kjempe overraskelser, selv om vi kanskje kunne tro Lars hadde lært etter Finnmark. At Roar Kvilvang kjører bra er ingen overraskelse, men det var bare ikke plass til alle gode kjørere blant de første ti. Esten kjører jo også meget bra som rookie, og han var en ukjent kjører for meg før løpet. Noen nykommere må vi jo også ha, selv om de gamle fortsatt er eldst.
I andre enden av lista er nå Hendrik S ikke sist lengre. Det gleder han nok mye. Alltid en trygghet i å vite at dersom motivasjonen blir litt dårlig kan det komme oppmuntringer bakfra. Vi får håpe han kommer til mål i år. Bikkjene skal se bra ut, så det ser lovende ut.
Resultatsørvisen virker riv ruskende gal til tider.. På den ene oversikten står det at Robert H har kommet inn til Tynset på en meget bra tid, på den andre at han er underveis. Får vite av Mona nå at han ikke er kommet ennå, men at hun håper han er inne på Tynset noe over ni. Elisabeth kan se ut som hun har fått problemer, og har valgt å hvile på Tynset. Det gjør man jo ikke planlagt dersom man har tenkt til å kjempe i toppen. Det var synd. Bjørn har valgt å gi seg. Har ikke fått greie på noen grunn. Med unge hunder er det av og til bra å si at det kommer flere år. Ellers er Trygve underveis slik som han pleier. Han hviler når han og bikkjene trenger det uavhengig av obligatoriske hvile eller vedtatte kjøreplaner. Slik det ligger an nå så ser det ut som Hanne skal bli klubbens beste kjører. Det er en kjempe-forbedring fra i fjor og kjempemorsomt! Hun dro riktignok ut bare med 5 hunder fra Tynset, men jeg har kjørt med 5 hunder fra Femundsenden uten store problemer. Har man 5 hunder som trekker så er det bedre enn 5 hunder som trekker og en hund i sleden!
Om ikke lenge går starten på Rørosløpet andre etappe. Her er som sagt Karin og Oddvar med fra klubben. Karin har måtte droppe en leder, så nå får vi se om Wien er klar for den oppgaven. Han er litt som poteten så det går nok bra, selv om han mest brukes i wheel til vanlig. Resultatene fra Rørosløpet kan dere se her.
PS Nå ser det ut som Robert H har kommet inn til Tynset, og det til og med før Mona hadde forventet han. Kjempebra. Nå drar han forhåpentligvis rett videre mot Tolga etter hentet depot sekken sin. Må han sette ut noen hunder tro?

Rapport fra Tynset fra kombinert TD og HSHK pressekontakt Irene K
Her venter vi nå mellom slagene. De fleste på F600 er et eller annet  sted i Folldal, og neste bevegelse inn vil nok bli Stachnau og  muttene, og så spørs det om ikke Robert S. er tilbake i Tynset før de  første F400-spann kommer inn i år. I mellomtiden regner vi ikke med  mye aktivitet her, det måtte så være spann som snur, slik som Stefan F. Han prøvde seg på Folldalsrunden, men fikk etter bare få mil en hund i sleden og valgte korteste vei til bil. Også Bent Ove Haga og Olaf Henke har gitt seg her på Tynset nå. Karsten Grönås ga seg på vei mot Tynset.
Temperaturen har helt siden start holdt seg mer eller mindre konstant  rundt -12*C, det har snødd lett men jevnt, og flere kjørere rapporterer om glemte briller og såre øyne. Dale of Hake Cheerleaders sto en stund hytteløse, siden Robert N “lånte bort” den nye hytta i noen timer til team Jøldal før overtakelse, Solan rapporterer at særlig AB har tatt dette svært tungt, siden det visstnok ble en sein kveld/tidlig morgen i går/dag, og hun savnet en seng å kunne hvile seg i etter frokost.
Nettoppdatering fra Tynset er på beina igjen, takk være HSHK sitt  pressestab, som aldri drar noe sted uten proff utstyr. Resultater,  gode historier og seneste rykter sponses ved utlån av trådløs
bredbåndsruter. De har tid til i morra tidlig for å få orden på egen  ruter, da flyttes nemlig den trådløse sonen til HSHK videre innom Tolga og til Røros. NB det er fremdeles noe feil på “resterende hviletid”, flere kjørere har tatt 8-timersen sin på Søvollen eller Tynset 1, men står fremdeles oppført med 14t hvile til overs på short  cut´en. Klikk inn på profilene for å se korrekte tider.
Vi kan i mellomtiden også rapportere om godt humør og høy trivselfaktor fra Rørosløpet, der klubben representeres både i slede-  og nordiskklassene ved team Wiik/Olsen. Wien utlånt av Geir til Karin imponerer sterkt!!=

Sverre Mona og Robert spiser pizza

Sverre Mona og Robert spiser pizza

Dette går veien lørdag kl 9
Det ser meget bra ut for kjørerne våre i F400. Elisabeth leder oppskriftsmessig selv om hun ikke har de helt raskeste kjøretidene. Hun er imidlertid meget effektiv på sjekkpunkt og kutter hvile. Tror det er slik det må gjøres i F400 dersom man skal vinne. Ikke kjøre over evne i sporet og legge hviletiden helt ned mot det obligatoriske. Ellers kjører Hanne meget bra i år i forhold til i fjor. Dette kan bli en fantastisk forbedring av resultatet, selv om jeg tror Hanne er vel så mye opptatt at det skal bli en fin tur.  Robert H ligger akkurat der jeg ønsker han som førstegangskjører, og har nå kommet seg til Femundsvika uten store problem ser det ut som. Dette går veien. Håper han faller inn i en fin rolig rytme og ikke snakker seg bort på sjekkpunktene. Pass på han Mona! Trygve E er også i fint driv der vel både han og vi hadde forventet han. I fjor syntes han ikke det var noe hyggelig pensjonist tur, men kjempeflott at han er tilbake i år og forholdene skulle vel ligge til rette for at det blir bedre i år. Det har riktignok vært kaldt også tidvis i år også så pass på utsatte deler mot frostskade. Litt lengre bak ligger Bjørn. Det er allikevel laaangt ned til bunnen av lista! Han kjører unghund spann til Elisabeth og da skal man ta det med ro. Der ligger fremtiden og lurer, og de folka vet tydeligvis hva de gjør som fortiden har vist.
I F600 er det vel heller ingen store overraskelser. Sigrid kjørte rett gjennom Tynset. Hun kjørte etter 8 timers hvilen sin halvtimen raskere enn Robert strekke Søvollen  – Tynset. Begge har fortsatt alle 12 hunder i spannet. Bør man kjøre Iditarod for oppvarming for de store løpene her hjemme? Det blir imidlertid et langt strekk uten hvile for Sigrid når hun tar Søvollen – Folldalen i ett. Her snakker vi om ca 17 timers kjøring non-stop. Hun ligger ca 2 og en halv time før Robert i sporet, men 2 av disse timene er mindre hviletid. Hvor mye lengre tid enn Robert vil hun bruke til Folldal når Robert kommer ut av 8 timers hvilen sin fra Tynset?
Ralph og Erle kjører fortsatt oppskriftsmessig, og ble bare slått av de to damene som hadde tatt 8 timers sin, Sigrid og Mona, på strekke Søvollen – Tynset. Jevnt går det også med Bjørnar, Birgitte, Pete, Esten og Lars. Roar Kvilvang kjørte en god etappe, og han kan absolutt begynne å klatre på listene. Stefan og Aki har slitt voldsomt over til Tynset. Mark, Ingunn og Are har også tapt en del tid til teten. Det samme har Fjestad. Har han et eller annet ess i ermet? Eller er det ikke helt løpet for Fjestad? Ketil kjører absolutt bra og har nok fortsatt muligheten til en topp 10 plassering, men jeg tror han skal slite med en pallplassering da Ralph kjørte fra han ganske godt på strekket. Når folk kommer fram til Folldalen etter tatt 8 timers hvilen sin vil løpet for alvor ha utkrystalisert seg selv om jeg tror dette blir spennende helt til slutt!
Irene er fortsatt stasjonert på Søvollen så hun har ingen ferske rapporter å melde om. Hun skal videre til Tynset på morgen i dag, og så videre til mål. Morten B har med lederhunden sin Kip for å vise fram sjekkpunktene for neste års satsning. Da må vi sørge for at han ikke kjører av noe mer på motorsykkel, og det står derfor to motorsykler til salgs i Hakadal som må selges før Morten er tilbake! Vært gjennom flere krasj, så selges ganske billig tror jeg 🙂

I morgen er atter en dag
Og da skal klubbens kjører også vise hva de er gode for. Ser ut som om Robert er litt betenkt over hva han har begitt seg ut på, men han får sikkert gode råd fra veteran Sverre. Dessuten ser det ut som om handler Mona er i godt humør og da er halve løpet unnagjort. Så det går nok bra både over Kvennvikshøgda og videre mot Tynset og mål. Stå på, ha det morsomt og bli trøtte!

sigrid forer på Søvollen

sigrid forer på Søvollen

Sjekkpunkt Søvollen

Sjekkpunkt Søvollen

De gamle kanoer buldrer videre fredag kl 2330
(mere betrakninger fra sofakroken hvor allting ser opplagt ut og alle verdens problemene løses)Robert S kom som forventet først inn til Tynset etter å ha kjørt rett gjennom Søvollen med god margin ned til Ketil. Og med Ralph som 3. mann ut bare et minutt etter Ketil. Men det har ikke gått så raskt med Robert til Tynset . Det har føyket en del i fjellet og dette kan kanskje ha medført noe dårligere spor for Robert. Så her er det absolutt muligheter for å hente inn tid for f.eks Sigrid og Mona som er de eneste så langt som har tatt ut 8 timers hvilen sin. Dette betyr at de sannsynligvis vil være på vei mot Folldalen før Robert og de andre er ferdig med 8 timers hvilen sin på Tynset. Folldalen er jo hjemmebane for Sigrid også så kanskje har bikkjene god fart innover. Femundsidene har sine feil. Bl.a står det at Mona kjørte ut som nr en fra Femundsvika uten å hvile. Dette stemmer ikke. I følge hjemmesiden hennes http://www.teammk.no/ hvilte hun ca en time. Det betyr at kjøretiden hennes til Søvollen blir på ca 5:20 som er jevnt med de beste.
Ellers står det at Ralph ligger først i sporet etter Robert, allikevel står det at Ketil kommer i høyt hastighet bakfra. Sannsynligvis har Ralph større fart siden han kjørte ut etter Ketil. Bjørnar har kommet seg oppover på listene, men jeg synes fortsatt ikke det går raskt nok med dette Team Norway laget. Han er også nede i 10 bikkjer ut fra Søvollen. Slikt kan skje, men det er ikke ideelt. Samme skjebne har Stefan F og Are B. Mens Ole W som også kjørte fort en stund, var en av de første til å bryte. Det rapportes allikevel ikke om mange skader i år så langt. Føret var meget bra ned til Femundsvika slik at man fikk gode tider til tross for at kjørne kjørte med hodet. Verdt å merke seg er at det var bare 4 kjører under 5 timer til Søvollen. Det var Pete J, Erle F, Robert S og Sigrid E. Disse vil nok alle komme høyt opp mot slutten også dersom det ikke skjer noe dramatisk med teamene.
Birgitte og Ingunn kjører også meget bra, men jeg tror manglende rutine vil kunne gjøre seg utslagsgivende. Birgitte hviler mye, og jeg vet ikke hvor effektiv dette blir. Mannen hennes Thomas, hadde også meget rask kjøretid i fjor, så vidt jeg vet nest raskeste av alle. Han hadde masse krefter igjen i spannet til slutt, men en 13. plass er kanskje ikke  bra nok når man har nest raskeste kjøretid. Selvsagt kan man kjøre raskere med mer hvile, problemet er bare at man aldri får igjen mer en hvilen man har tatt ut i forbedret kjøretid. Dette er et av de store dilemmane i moderne langdistanse hundekjøring.
Sist i rekken holder Hendrik S til med sine Malamutter. Dette blir hans 3. start på F600, og han har ennå tilgode å komme i mål på denne distansen. Første gang byttet han over til F400 traseen og fullførte denne distansen, men selv om Hendrik mener at han da har fullført F400 dette året har han jo selvsagt ikke det når han starter et døgn før og med 4 bikkjer mer. I fjor startet han igjen på F600. Men det går for langsomt og han kommer aldri til mål. Han har imidlertid fullført F300. Holder han snittfart på 11,5 som han i år har hatt ned til Femundvika skulle han ha mulighet til å komme til mål i F600 i år før alle har pakket sammen og dratt.

et seknd til start

Ett seknd til start

Rapport fra start
Under følger en rapport fra starten fra Irene Kastner som er TD på årets Femund. I tillegg til Irene fra klubben er også Jan-Erik Bårdli fra Hakadal sjefs-TD. Så vi er aller høyeste grad representert.
Nå var dem av gårde! Alt gikk bra så langt, Karsten Grönås mista spannet sitt på startstreken, Bårli´n benytta anledningen og hev seg på, og med hjelp av enda en funksjonær klarte de å få stoppa dem slik at Karsten rakk frem og tilbake dit han hører til under resten av løpet.

Ingen diska enn så lenge, utstyr så langt greit. Flott vær, -7*C og lett snøfall, tror de får en flott tur.

Hakadølene har blitt observert, først ut Trygve, Sverre og Pax, så har jeg sett Selevekstedet, Hanna kom frem med behagelig margin (ifølge henne selv, de var jo litt sent ute i fjor), Arne er på plass (jeg nevnte at det var bra vær?), og Snorre så jeg visst også! Elisabeth er nesten frisk, husker ingenting fra Hallingen og gleder seg til å stå på meiene igjen i morra. Bjørn er selvsagt også fremme, bare familie Hallingfoss har jeg ikke sett ennå.

Faun klar

Faun klar

Faun er i fin form, feil som ei kanelbolle, han går nå i wheel denne etappen. Mona klarte å hogge seg selv i tommelen for ei uke sia, men det har nesten grodd helt, i hvert fall nok til å kunne starte.

Det går styggfort fredag kl 830
(kjøkkenbords betrakninger av Geir W) Spannene har kjørt meget raskt ned til Femundsvika. Raskeste spann til Femundsvika har kjørt 2:22 raskere i total kjøretid enn raskeste spann i fjor. Det utgjør veldig mye på drøyt 14 mil! Hvordan vil det gå med håndledd og skuldre i den farta er spørsmålet. Særlig vil dette gjelde spann som prøver og henge på teten, men ikke har helt det grunnlaget eller hundematerialet som skal til. Nå  har vi jo ingen som kjører fra klubben i F600, så vi får ta det vi har. Både Pete J og Lars M er eks-medlemmer. Robert S er i høyeste grad fortsatt medlem, selv om han kjører for Oslomarka. Mona K har kjøpt Faun av meg. Are B kjører så vidt jeg vet med bikkjene til Pax’er fra Monserud med også et par bikkjer fra Arne? Stefan tilhørighet til klubben er vel ikke større enn at jeg har slått han på Pasvik 🙂
Personlig har jeg Robert som favoritt til å vinne i år. Hundene hans kan gå i alle tempo, men både Robert og bikkjene hans trives nok best med noe fart. Pete har også vist at bikkjene hans kan gå meget raskt, men han har vært forfulgt av uhell gjennom så mange år at det er vanskelig å satse på han. Går det greit med han og bikkjene vil han være høyt oppe. Jeg tror det blir for langt og tøft både for Ole W, Are B og Stefan F. De har alle meget raske bikkjer, men det blir nok litt for lite igjen til slutten. Håper på Mona og Faun. Faun gjør nok ikke mye arbeid i den farta som har vært nå, men han flyter forhåpentligvis lett med og sparer krefter mot slutten. Han har vært syk over en tid og er ikke så lenge siden han ble ferdig med antibiotika kur så vi får se om han har fått restituert seg. Mona beholder også humøret og arbeidsviljene om det skulle butte litt, og det er meget viktig i et så langt løp som F600.Sigrid har erfaringen fra Iditarod, hvor det både er langt og det går raskt, samt at hun har et meget bra humør og konkurranse instinkt. Her minner hun en del om Robert.  Hun var også på sist års seminar i klubben, så henne må vi heie litt ekstra på. Jeg skulle gjerne sett Bjørnar litt lengre opp på listene selv så tidlig i løpet. Ralph tror jeg ikke vinner, men har tippet han blant de topp 5. Bikkjene er kanskje ikke så raske, men både bikkjene og Ralph har stamina. Lars og Erle vil være blant topp 10, og rett over den streken tror jeg også Fjestad sniker seg. Han er en luring som kjører sitt eget løp. Da må jeg på arbeid.

Team Norway syklubb

Team Norway syklubb

Da er det like før
Det braker løs på Røros med Femundløpet 2009. Vi skal prøve og følge våre kjører også i år her på hjemmesiden, men pressekontakten vår vil være opptatt med å være TD. Dessuten får hun ikke lagt ut noe med Mac’en sin. Så både tidspørsmålet og logistikken blir noe verre i år enn i fjor. Vi vil i alle fall ønske klubbens medlemmer Elisabeth, Bjørn, Robert, Hanne og Trygve lykke til med løpet. Det vil si at vi i år ikke har noen fra klubben som kjører F600. Vi vil oppfordre klubbens medlemmer som har muligheten til å dra opp for å heie på dem. Det er allerede en del som har sagt de kommer til Tynset, men det er plass til flere. Følg med på Femundløpets hjemmeside her

Supporterhytte på Tynset under Femundsløpet

Vi har i år som tidligere leid supporterhytte på Tynset.  Vi har en hytte med enkel standard fra fredag 6/2 til lørdag, og 2 hytter med god standard, dusj /toalett, og 2 soverom fra lørdag 7/2, til søndag. Hyttene er bestilt i klubbens navn med Robert N. som referanse. Hyttene er primært tiltenkt klubbens supportere/handlere. Klubbens kjørere kan selvsagt benytte seg av dette, men vi kan ikke garantere seng og uforstyrret hvile.

Isvett kurs, teoretisk og praktisk del

Fra isredningskurs 08

Thomas A har god kontroll på isøks fra kurset i 2008.

Vi har igjen fått med oss Mats Melbye som hadde den praktiske delen av iskurset i fjor. Han er ansatt i Norsk Livrednigsselskap som instruktør og konsulent. Han er friluftperson på sin hals og har i en årrekke vist stor interesse for svømmeopplæring og livredning i vann på is og snø, og har forfattet ”LIVREDNING for folk flest”. Denne boken vil bli solgt på kurset til sterkt redusert pris som kursnotater.

Kurset vil ta for seg
Livredning på is:
Iskjennskap
Ferdsel på is
Redning på is
Utstyr for livredning på is

Kurset passer for alle som føler seg trygge i vann og er svømmedyktige. Ser for meg at dette kan være et meget bra kurs for ungdom som skal starte sin karriere i naturen. Ungdom under 18 år må ha tillatelse av foreldre

Enkel bevertning på teorikursdelen. Til praktisk del, møt opp med de klærne du pleier ha på tur, og ta med tørt skift. Utgangspunktet satser vi å møtes på Harestua kro til den praktiske delen, men her må vi se an isforhold, så følg med på hjemmesidene.
Påmelding til gwiik at c2i.net
eller tlf 97779961 innen 10.03.09.
Maks 30 stk

Teoretisk del Tirsdag 17.03.09 kl 1900 på Neshuset, Hakadal

Praktisk del Mandag 27.04.09 kl 1800, oppmøte Harestua Kro (med forbehold om isforhold)

Kurs for medlemmer av idrettslag

Akershus idrettskrets, som Hakadal sledehundklubb er en del av,  arrangerer en mengde spennende kurs for de som er interessert. De spenner fra bevegelestrening, treningsfysiologi, idrettspsykologi, klubbregnskap etc etc. Det blir for mange kurs til at vi kan annonsere hvert enkelt hele tiden. Vi oppfordrer derfor være medlemmer til å gå inn på http://www.idrett.no/akershus/ for å se hvilke kurs som blir tilbudt. Påmelding på kurs 10 dager før kursdag. Fødselsdato, navn, adresse og e-post må oppgis på påmelding som skjer elektronisk. Dersom man ved å ta kurset kan bidra mer til klubben kan det søkes om støtte til kursavgift  til styret. Ved sprøsmål kontakt Geir Wiik . Denne informasjonen vil ligge fast under aktivitetsplanen.

Gausdal maraton

Det har vært stille på disse sidene i det siste. Webansvarlige har kjørt hund, jobbet og alle de andre unnskyldningen vi gir når vi ikke gjør en god nok jobb. Men nå vil vi minne om Gausdal maratorn som pågår akkurat nå. Klubben gjør det bra. Elisabeth leder i 8 spann og er på vei mot mål, Thomas disponerte løpet sitt bra og kom inn til en fin 2. plass i halvmaraton åpen klasse. Irene står på som TD, og har så vidt jeg vet ikke disket noen ennå. Gausdal trekkhundklubb har oppgradert hjemmesidene og de har fin oppdatering med ny flott resultatsørvis under løpet så sjekk  http://www.gausdaltrekkhundklubb.com/ for å så hvordan det går med Elisabeth, Hanne, Bjørn og de andre i løpet.

Invitasjon til klubbkveld!

Tirsdag 4. november kl 1900 får vi besøk av Kjell Reidar Hovelsrud. En mann som har opplevd det meste av Norges villmark og Svalbard spesiellt. Han er tidligere fangstmann, turoperatør, hundkjører, medhjelper eller ekspedisjonsleder for næringslivsprosjekter og for norske myndigheter. Jakt på isbjørn, sel og kobbe, eller røyefiske, har vært en del av hverdagens slit for å skaffe mat til hunder og folk. Han har store kunnskaper om polarhunder og har et nært forhold til dem. Hovelsruds mål var hele tiden å leve av naturen der oppe i nord; et liv på naturens premisser.
Sitater fra hans bok om fangstlivet på Svalbard:

 

”Det var ikke viktig for meg å leve et eventyrliv, men et liv jeg var fascinert av”
”Jeg anbefaler alle på det sterkeste å finne seg sitt eget Svalbard før tiden renner ut.”

Denne mannen har definitivt vært ute en vinternatt før. Vi håper dere har lyst til komme å høre Kjell Reidar Hovelsrud kåsere om sitt liv som fangstmann. Mange bilder og inntrykk venter!
Klubbmøtet holdes som vanlig på Nes huset i Hakadal.

 

Barmarksløp Skjelbreia 18.10.2008

(Resultater etter 4 løp)Da ble barmarkskarusellen avsluttet for i år med lett regn, gjørmete vei, mange flotte tider og premier. Vi gratulerer spesielt Elias Skumsrud som tok total seieren i 4sp junior og fikk med seg hjem vandrepokal som er satt opp av Oslomarka. Dette er første året den har gått til en annen klubb enn Oslomarka.

Barmarksløp på Varpet 04.10.2008

Vann fra alle kanter til tross -23 “canipasjer” møtte til start i dag. Løypa vår er kjent for å by på mye avveksling og overraskelser, denne gangen ble det beryktede jordet igjen inkludert i traséen. Her er det godt å ha kommandoledere! Alle deltakere kom seg vel igjennom og fikk trent godt på overvann flere ganger underveis. Svømmeknappen neste!

Bfor start

Bmange startende

Butaalmodig Bror

Barmarksløp på Varpet 13.09.08 

Godt oppmøte, pent vær (11 grader i skyggen), og grillen er nå varm! Dette legges ut med trådløst nett i hagen på Varpet.

 

Trygve Ekeheien

Trygve Ekeheien

 

irenebrorhj

Irene og Bror

 

 

abtorunnhj

Sjekk ut seminaret og meld dere på!

Det er nå åpnet for påmelding for seminaret 2008, og alle foredragsholderne er i boks. Sjekk det ut under seminar sidene og meld dere på! Si fra til alle kjente og ukjente i alle sammenhenger at seminaret er plassen å være 6. og 7. september.

Dugnad på løypa 3. august

Sesongen er blitt utvidet med minst en måned fra connex-plassen i dag. Vi var 10-12 personer som la ned ca 50 timer med effektivt dugnadsarbeid over en strekke på ca en km.

Alt skal bort

Alt skal bort

Jo flere jo bedre

Jo flere jo bedre, Ikke kjerringa med staven, men kæller med spett.

Foto: Irene.

En mengde stein som stakk opp i løypa ble fjernet, og det ble ryddet i trærne som falt ned eller brakk sist vinter. Disse ble lagt slik i løypa at skråkjøringer og dumper ble redusert. Målet var at løypa skulle bli like flat som stuegulvet når det ikke var støvsuget påen stund. Så langt ned i dalen er det jo lite snø, så kravene er større her enn lenger opp på åsen. Vi kom ikke helt i havn der, men det ble i alle fall en kjempeforbedring. Det ble også fjernet en mengde glasskår fra parkeringsplassen og rensket opp i bekkefar.

Været var perfekt dugnadsvær. Når vi hadde jobbet oss gode og varme i oppholdsvær, kom det noen byger med regn til å kjøle oss ned. Tror de fleste dugnadsfolkene gleder seg til å se resultatet av arbeidet til vinteren, og så får man jo en så god følelse av å ha brukt kroppen og god samvittighet av en slik søndagssyssel.

FELLESVAKSINERING AV HUNDER 21/6 i regi av Oslomarka!

Lørdag 21. juni er det satt opp fellesvaksinering av hunder på Bystermåsan kl. 12.00, og Hakadal sledehundklubb sine medlemmer er også invitert til å delta.
Prisen pr vaksine er kr. 110,- Dersom du ønsker å chipe noen hunder må du selv bestille chip fra
NHF og ta med deg på vaksinasjonsdagen. Ønsker du å benytte deg av dette tilbudet gå til hjemmesiden for Oslomarka  og meld deg på ved å sende en mail til Kjersti. Det er Nannestad Dyreklinikk v/Svein Stueland som kommer iår som i fjor.
Vaksinering er noe som gjøres om sommeren når det er redusert trening, og dette er rimelig! Få derfor ordnet dette før sesongen, og vi takker Oslomarka for at vi igjen blir invitert

Årsmøtet og årsfest vel i havn

Til tross for regn og en av de kjøligste kveldene hvor årsmøte med fest har blitt avholdt i Hakadal sledehundklubb sin historie var det bra fremmøte med ca 25 mennesker. Det ble dog ingen bading på årets fest. De to sakene som medførte noe debatt var budsjett for 2008 og ny logo for klubben. Men et knapt flertall gikk årsmøtet inn for fremskynde prosessen med å finne ny snøscooter til klubben til 2008 i forhold til styrets forslag på budsjett som hadde tatt høyde for dette i 2009. Etter at 3 logoforslag lå så og si helt likt etter 2 stemmerunder bestemte årsmøtet at det var bedre å ikke gjøre noe logo endringer, enn å vedta en ny logo som i realiteten 2/3 av de fremmøtte ikke hadde gått inn for. Det var Irene Kastner og Monica Celius sine bidrag, samt klubbens nåværende logo som gikk videre til 2. stemmerunde.

 

For kronologsik lesing start her og skroll oppover! Have fun :-)