2010/2011

 

For kronologisk lesing trykk her

Årsmøte/Fest

Minner om årsmøte og festen 28. mai kl 1800. Festen avholdes på Monserud. Siden klubben blir 20 år i år prøver vi gjøre litt ekstra ut av festen i år. Det blir historiefortelling fra klubbens start, varme griller og dekket bord med stoler. Alle tar med det de selv vil drikke og spise. Se forøvrig blad nr 2 2011 for invitasjon og veiforklaring.

Isvett

Dato satt!!! Årests trening på å komme seg opp etter å ha gått gjennom isen blir tirsdag 12. april kl 18. Følg med for nøyaktig stedsangivese.
Bli med og tren. De som har, tar med kasteline / tau og ispigger eller isøks o.l. Alle som skal uti må kle seg som til en vanlig vintertur. Ull innerst!! Ta med skift og evt håndkle. Husk tørre støvler. Varmt drikke på termosen gjør seg også!
Spørsmål rettes til Torunn, tlf 90004090 🙂

Åpent klubbmesterskapet 26.03.11

Da har jeg fått informasjon om sendeskjema for det som TV8 Romerike filmet under klubbmesterskapet, og det blir som følger
Innslaget med Sportsidioten blir sendt på mandag 04.04.
Innslag om hunder/hundekjøring blir sendt på tirsdag.
Innslag med Elisabeth blir sendt i påsken.
http://tv-8.no/romerike/

Det åpne klubbmesterskapet 2011 i Hakadal sledehundklubb ble meget vellykket for alle parter. Været var strålende, løypene utfordrende nok til å bli morsomme og det var mer folksomt på mange, mange år. Det er dette som skaper miljø i klubben. Folk som møter opp. Kanskje bare for en pølse og kaffekopp og slå av en prat. La oss håpe dette er en ny giv for det sosiale i klubben. Godt oppmøte på julebordet og godt oppmøte på klubbmesterskapet. Alt trenger ikke være like alvorlig, men dette er også en fin arena for teste bikkjer og folk. Her er det rom for å kjøre feil, prøve bikkjer og lære seg merking av løypa. Et par ble disket, og flere skulle det nok vært om reglene til NHF skulle vært fulgt, men det var ingen som ble sure for det. Vi hadde til og med pressen på besøk. TV8 Romerike stilte med Sportsidioten som prøvde hundekjøring for første gang, i tillegg så de på hva som gjør at folk driver med hundekjøring og fikk et portrett intervju med Elisabeth Edland. Først del kommer muligens allerede til neste mandag, men jeg skulle få beskjed om sendeskjema. Da skal jeg si fra her på hjemmesiden og på gruppen på FB. Det var ikke tvil om at det var vel så mye action under vårt klubbmesterskap som i Holmenkollen hvor en del av VM gikk av stabelen

klubb11startplass

klubb11premie

Sted: Connexplassen, ved grustaket på Stryken rett nord for Vekta langs riksvei 4.
Start: Fortløpende når er klar fra kl 11:00 med et minutts mellomrom. Alle må ha startet til kl 12:00 for unngå møting.
Kjøremøte: Kl 10:45.
Innkjøring: Parker så det blir plass til flere!
Påmelding og betaling: På plassen før kjøremøtet.
Premiering: Bamsemums og sjokolademedalje eller noe annet
Regler: God sportsånd definert av meg og deg

Startkontigent: Kr 50,- senior fyller 17 i løpet av året
Kr 50,- junior fyller 14 (et år yngre enn NHF sine regler) i løpet av året

Klasser: Åpen fra 9 hunder til det som er forsvarlig
8 spann slede
Distanse 36 km to ganger Kolsjø/Buvann.
6 spann slede
Distanse 22 km Kolsjø/Buvannsrunde
4 spann slede/4 spann junior
Distanse Buvannsrunden 17 km
Fristil 1-3 hunder
Distanse 17 km Buvannsrunden

Løypene er meget kuperte og nedkjøringen til mål krevende, så ikke start med flere bikkjer enn forhold og dine evner tåler. Det er meldt en del kuldegrader i løpet av natten og inn i lørdagen. Det betyr meget isete løyper. Ta med piggmatta! Må regne med å kjøre over noe grus til start så ikke ta med det nyeste belegget.

For info ring Geir Wiik tlf 97779961.

Satser på pent vær, så ta med noe å sitte på, drikke og noe å grille. Klubben sørger for bål.

VELKOMMEN !

Veiforklaring til Connexplassen: Kjør Rv 4 gjennom Nittedal og Hakadal, helt opp til fylkesgrensa. Kjør forbi motorcrossbanen og vektastajonen. Ta av mot Stryken, ta av hardt til høyre i rundkjøringen ved pukkverket. Kart

Finnmarksløpet 2011

Målgang for FL1000
Etter en strabasiøs tur fra Sirma, via Levajok uten stopp og til Alta, kom Geir i mål kl 22.48 fredag kveld. Det blåste kraftig opp i Øst Finnmark natt til torsdag, og de som startet ut frra Sirma fra torsdag morgen møtte en vegg av vind nedover en speilblank Tanaelv. Det ble lange etappetider på de aller fleste, og de fortalte om opplevelsen av å stå stille uten parkering. Men noen hadde, når sant skal sies, også imponerende tider nedover elva. Thomas kjørte på 7 t og 40 min mellom Levajok og Karasjok noe som er svært bra. Vi venter fortsatt på Thomas til mål nå lørdag morgen, og det kan se ut som at han har fått litt problemer ut fra Jotka. Han er registert ut der kl 2301 fredag kveld, men iflg Finnmarksløpets GPS tracking befinner han seg rett utenfor sjekkpunktet fortsatt. Uansett vel gjennomført så langt og kjenner vi Thomas rett, kommer han seg til Alta :-).

En dag i Kirkenes
Dagen i dag er tilbragt i Kirkenes for Hakadalshandlere og kjørere. Etter opplevelsen av sjarmerende sjekkpunkt i grisgrendte strøk i Finnmark, var tiden kommet for det urbane Finnmark. Det ble ikke den store opplevelsen. Skal det først være by, må det være noe mer, samtidig som sjarmen fra småstedene var borte. Vel, etter noen timers hvile dro Geir ut fra Kirkenes med 10 bikkjer, og tendenser til løs mage (på bikkjene). Og handlerne snudde nesa mot Neiden igjen, for å innta den trivelige fjellhytta der. Vi venter Thomas og de gode hjelperne om ikke så lenge. For Thomas blir det også vaktskifte av handlere da Morten skal ta flyet sørover igjen og får avløsing av Terje Weiseth.

Frokost i Neiden 15.03.11
Geir forlot Neiden rett før kl. 3 i natt, og Thomas rett før halv fem. De erfarne handlerne tenkte at her er det ingen grunn til å reise videre til Kirkenes midt på natta. Rookie-handlerne hadde tenkt seg videre, men fant nok ut at handling også er en erfaringssport, og fulgte strategien med å sove på Neiden. De erfarne handlerne har også skaffet seg nye erfaringer ved å handle på FL 1000 for første gang. En av dem: Det er lettere for handlere å få seg søvn på lange FL enn korte.

Sjekkpunkt Neiden skal ha ros for flotte fasiliteter, veldig god og solid mat. Nå kl. 09:18 er det strålende sol, kaffe til utsovede handlere og kort vei til Kirkenes. . Der venter shopping av brød og vanter. Vi håper alt er like bra med kjørerne ute på sporet.

GRATULERER MED NM-GULLET ELISABETH EDLAND!!
De gamle er fortsatt eldst og det var ingen grunn til å tro på Elisabeth da hun sa hun ikke var med i medaljekampen. NM-gullet i FL 500 gikk til Elisabeth og Hakadal sledehundklubb, vi gratulerer og takker for en spennende innspurt. Like etter Elisabeth kom Marianne Skjøthaug regjerende verdensmester og tok NM-sølv.

Neiden 14.03.11
Geir tar 16-timers hvilen i strålende solskinn på Neiden, mens Thomas har forlatt Tana etter sin 16 timers. Ketil Reitan gjentok strategien fra i fjor og forlot Neiden uten å ta ut 16-timers for å dra helt til Kirkenes. Slik gikk det ikke, han kjørte feil og dukket nettopp opp igjen på Neiden. Hva han nå gjør vet vi ikke… Annen dramatikk er ikke fanget opp, så over og ut inntil videre.

Tana Bru 13.03.11
Etter noen dagers taushet er midlertidig redaktør på plass for å dele Finnmarksløpsnytt med lesere av hakadalsledehundklubb.no Vi forlot Levajok tidligere i dag lettere solbrent etter at Elisabeth og Geir hadde forlatt sjekkpunktet i hver sin retning, Elisabeth mot Karasjok og Geir mot Tana Bru. Thomas var i ferd med å gjøre spannet klart.

Lørdagkveld ble i hovedsak tilbrakt på Skoganvarre, og der var det folksomt. Flott at så mange vil være med på det som skjer under Finnmarksløpet, men vi tror dessverre at statskassa ville fått inn en del kroner dersom det hadde vært noen tilstede med blåseapparat. Parkeringskulturen hadde også sklidd litt ut, og publikum hadde parkert på isen, mens handlerne ikke kom ned. Da var det godt å bli parkert inne av noen en hadde telefonnummeret til. En streng P-vakt ønskes til neste år.

Alt har gått greit så langt for hakadalskjørerne. De erfarne handlerne har riktignok lagt merke til at rookie-Finnmarkshandler Morten er selskapsjuk om morgenen. På Levajok stod han utenfor bilen der Geirs to handlere forsøkte å sove og pep med bedende stemme: Irene, Irene, Irene. Til slutt måtte Irene svare at hun skulle sove litt til. Etter en stund var han der igjen med en ny variant: “Geir er kommet inn og roper og klager”. Vel god til å ljuge er han ikke, så responsen uteble også denne gangen.

Elisabeth kjører som vanlig godt i FL- 500, og kom til Karasjok som nr. 3. Til Finnmarksløpets nettsider sier hun at hun ikke er med i medaljekampen – men det tror vi hva vi vil om.

Handlerne Didrik og Irene ordner med depote sekker

Handlerne Didrik og Irene ordner med depote sekker

Torsdag 10.03.11 ettermiddag Alta:
Camping plassene fylles opp, og man skal ikke kjøre mange meteren på veien uten å treffe en bikkjebil. Programmet for i dag kaller for innlevering av depote sekker og kjøremøter. Alt fôret til hundene under løpet må på forhånd innleveres til arrangør som så kjører det ut til sjekkpunktene. Det som ikke er på lastebilene på Strand camping i dag kl 15 kan man ikke få bruke under løpet. Dette krever planlegging og beregning i godt monn. Det er jo ikke godt å si hvordan løpet går, hvordan været blir og om kjøreplanen må revurderes under veis. Mange pakker da også depote sekker opptil flere uker før løpet går hjemme, og det blir så sendt oppover med frysbil. Det er vesentlig at fôret ikke tiner. Både Thomas og Geir har fått hentet ut kjøtter fra fryslageret-. Alt kom fram. Depotesekkene er nå på lastebilen og det er bare å håpe at man har tenkt riktig. Tepper, brennstoff til vannkoker, dekken, mat til kjører, batterier, salver, belegg, håndleddsvarmer, frontanker kan leveres ut av handlere på sjekkpunkt. Dette er annerledes enn for f.eks. Femundløpet hvor alt kan leveres ut på hvert sjekkpunkt av handler. Det krever litt mindre planlegging. Man kan i større grad se hva man trenger underveis.

Irene i front på Altaelva

Irene i front på Altaelva

Irene og Geir har trent en liten tur med bikkjene igjen i dag. I dag kjøret vi litt videre inn mot Alta sentrum forbi campingplassen der hvor innspurten skal stå om en drøy uke. Det var ikke noe problem å få kommandert bikkjene forbi avkjøringen til campingen. Thomas har siden han er førstegangskjører dagen mer eller mindre fylt opp med kjøremøter. Først er det et rooky møte med bl.a. et veterinærseminar innbakt som varer 21/2 timer og så kommer det ordinære kjøremøtet som varer i 3 1/2 time. Etter dette er kjørerne pålagt å være med på åpningen av Borealis festivalene som er kl 19 i kveld. Det er et fult kulturprogram som går parallelt med Finnmarksløpet som for mange er høydepunktet for uka. Vi som er med på Finnmarksløpet får imidlertid ikke så mye med oss av dette da fokus er et annet sted. Så som dere skjønner går nå dagene her oppe.

Hele Finnmarksløpet følges av en skokk med dedikerte veterinærer. Også i år kom vår egen Hanna Elise Fredriksen med som veterinær i siste liten. Dette har stått høyt på hennes ønskeliste lenge men hun fikk ikke klarsignal før i går! Ja, faktisk har Hakadal med to veterinærer. Therese Berger er av historiske og sosialt nettverk grunner medlem av Hakadal til tross for at hun bor på Sortland. Vi ønsker begge lykke til med jobben og gleder oss til å se de ute på sjekkpunktene.

Onsdag 09.03.11 morgen Alta:
Også i år stiller det spann fra Hakadal i Finnmarksløpet. Elisabeth Edland stiller igjen opp i F500, som en av favorittene. Geir Wiik skal i år prøve seg på F1000 etter å ha kjørt F500 3 ganger tidligere. Thomas Andresen som også skal kjøre F1000, er en rooky i Finnmarks sammenheng. Geir og Elisabeth kjørte via Sverige og Finnland, og kom til Alta i går ettermiddage etter en kjøretur med greie forhold. Thomas som ikke har rabisvaksinert bikkjene sine tok turen om Kiruna og Narvik. Er er det som vanlig litt mer problemer med mye vind på fjellovergangene og langs kysten. E10 var tidvis stengt i går kveld pga trailerbergning på glattisen, og det var en slitesom kjøretur i følge Thomas per SMS. Han kom seg imidlertid over alle fjellovergangene i natt før han la seg til å sove litt, og er nå bare 3 mil fra Alta. Thomas er nå kommet fram og forteller at fønvinden har smeltet snøen på veien og gjort 20 mil til skøyteis!

Været i Alta er nå strålende sol, noe vind og flere plussgrader. Det var faktisk 4 plussgrader og fønvind i går kveld kl 23. Været er alltid noe som interesserer de som skal ut på sporet. Særlig bekymring med så varm er at kjøttet vi bruker til fôring tiner og risikerer å bli surt. Alt av fôr som skal brukes under løpet på sendes med lastebil i morgen, og blir plassert på sjekkpunktene av arrangør. Det betyr at sekkene med fôr kan risikere å stå i solen i en uke før det skal brukes. Har det da også blitt pakket før avreise fra østlandet og fraktet opp med egen bil uten kjølekapasitet kan man få problemer. Elisabeth skal være kortere ute, og har brukt kjølebagger på vei opp. Både Thomas og Geir har sendt fôret med frysbil og kjøttet står enn så lenge på fryslager (forhåpentligvis) her i Alta. Det er også meldt noe kaldere, så det går nok bra i år også. I mildværet blir det også mye overvann, og bikkjene går også varme i temperaturer som vi har nå. Blir det kaldere så vil overvannet fryse og man kan risikere km på km med skøyteis. Foreløpig er det i allefall nok snø. Det er utfordringer uansett:-)

Langkjetting Alta

Foto:G Wiik: langkjetting utenfor hytta.

Dagen i dag vil gå med til å fortsette med å hilse på gamle kjente. Bikkjene til Geir med flere står ute på langkjetting og bråker og hilser på gamle kjente de og. Geir har 5 høyløpske tisper akkurat nå. Nok en utfordring! Fokus kommer en smule bort fra løping og spising. Elisabeth bor på hotell inne i selve Alta og har fått i følge henne selv takterrasse. Bikkjene bor på toppen av parkeringshuset med utsikt og fin ren snø. Siden hun er aleine enn så lenge, har hun funnet ut at det er billigere å bo på hotell enn å leie en hytte aleine. Mange handlere kommer oppover seinere. PerOlav til Elisabeth kommer torsdag, det samme gjør Siri og Morten som skal handle for Thomas. Karin som er co-handler for Irene for Geir kommer ikke før en knapp time før start på lørdag. Det er fint med litt ordnede boforhold før løpet slik at det ikke blir et ekstra stress. Eget bad, god og varm hytte og litt plass til alt pickpakket er en fordel å spandere noen kroner på. Kredittkortene går varme om dagen!

De fleste vil ta bikkjene ut på liten lufte treningstur også i dag. Dette er viktig etter at bikkjene har vært på reise i bil noen dager. Elisabeth tar turen opp til Gargia slik at bikkjene ikke skal bli vant med å kjøre feil i konkurransesporet. Geir og bl.a Nina Skramstad har ikke hatt noe problemer med dette før, og vil trene rett fra campingen i Øvra Alta og opp til omstarten for F1000. Det blir ca en 2 mils tur. En slik tur vil de fleste ta et par ganger før start for å løse opp bikkjene. Ellers er det mulighet til å registrere seg og noen vil nok gå over depote sekkene. Men ut over dette det ikke noe offisielt program i dag.

Det er usikkert om hvor mye vi vil få anledning til å oppdatere denne siden. Men det er mange som man vil kunne følge Finnmarksløpet på. Et spesielt fokus på Hakadals kjørerne vil være på www.trekkbikkja.no

Medlemsmøte Neshuset

Hjertelig velkommen til medlemsmøte i Hakadal Sledehundklubb tirsdag 22. februar 2011 kl 19.00 på Neshuste i Hakadal. Ernæringsfysiolog Lise von Krogh vil holde foredrag om ernæring på langtur og løp. Enkel bevertning i hyggelig selskap.

Møt opp de som har lyst og tid!

PS Dette blir siste gang vi får vært på Neshuset, så for alle som vil ta farvel med dette møtelokalet som har HSHK sin historie i veggene, møt opp!

Hytte på Tynset under Femundløpet

Klubben (dvs klubbens medlemmer som betaler kontingent og er med på dugnad. Klubben det er oss) spanderer nok en gang hytte på klubbens medlemmer under Femundløpet. Hytta er på Tynset Camping, og er en stor og komfortabel hytte med mulighet både å sove litt og gå på do. I all hovedsak blir den nok en base for handlere og ”turister”, da hytta ligger ca 3,5 km fra sjekkpunktet.

F600 spannene er forventet til Tynset fra fredag ettermiddag og utover natta. Fra lørdag ettermiddag og utover forventes både F400 og F600 å passere gjennom sjekkpunktet på vei til Tolga.

Klubben har hytta fra fredag 04.02 til søndag 06.02 fra kl 12 til kl 12.

Aktivitetsplan er oppdatert
Da er aktivivitetsplanen for HSHK oppdatert fram mot sommerferie.

 

Treningen pågår for fullt

Hakadal stiller med rekord mange spann i Femundløpet 2011, som også er VM. Dels derfor er det ekstra høy aktivitet i løypenettet som er åpnet helt fra Varpet i sør til Hennung i nord. Folk samler erfaring og km, og mange lurer på hvor langt er det herfra til dit. Irene har kjørt det meste av løypa med GPS, og har målt følgende distanser. Lykke til videre med treningen og hjelp til med å legge ut vær og førerapporter. Disse distansene vil ligge fast under “løypekart”

Søndre del:
Buvannsrunden (fra Connex) ca 16 km
Kolsjørunden fra Connex: ca 18 km
Connex – Gapahuken: ca 8.7 km
Connex – løypekryss fra Buvann: 5 km (3km oppover)
Kolsjø – Buvann fra Connex: ca 23.3 km
“Klubbrunden” (Tvekjeller – Råsjøen – Hakkim osv) fra Connex: ca 33.4 km
Connex via Kolsjø til Joputt via Hakkim: ca 52 km

Midtre del, fra Vombakkhytta sørover:
til Joputt: 3.5 km
til Trevatna (sløyfe på myr): 5.6 km
til Råbjørn (snumulighet): 7 km
til Østre Herretjern (snumulighet): 9.5 km
til Vestre Herretjern (snumulighet): 11 km
til anknytning Klubbrunden (ikke lurt å snu i krysset): 13 km

Midtre del, fra Vombakkhytta nordover:
til Kvernsjø (snumulighet): ca 9.5 km
til Hadelandsrunden (kryss, ikke snusløyfe der): 11. 5 km

Hadelandsrunden 1 varv: 20.6 km

Nordre del, fra avkjøring Hadelandsrunden/Langen:
til Huldertjern (snusløyfe): ca 6.4 km
til Grønnsjømyra (snusløyfe): ca 11.2 km
til Bustevollen (den som ligger nordover, IKKE den ved Vassbråa -ikke snusløyfe der, men går ann å snu med litt godvilje): 13.7 km
til Grevsjømyra (snusløyfe) 15.4 km
til Lygnatjern (parkeringsplass): 18 km
til Lygna (snusløyfe på vestsiden av RV4): 19 km
til Kjerringmyra (snusløyfe): 23.3 km
til Toputtmyra (parkeringsmulighet i lomme): 28.4 km
til Hennung (trekantkryss, parkeringsmulighet med godvilje): 30 km

Geir på sjekkpunkt

Geir på sjekkpunkt

Medlemsmøte tirsdag 9. november kl 19 Neshuset

Å kjøre løp er mer enn å stå på en slede. Effektivitet og dyktighet på sjekkpunktet er noe som etterstrebes av de fleste og beundres hos de som får det til, og som kreves for å få gode resultater i de store langdistanseløpene.
Trond Ørslien kommer for å fortelle om sjekkpunktrutiner på medlemsmøtet tirsdag 9. november. Trond er lærer, bor i Gausdal, har vært med i arrangementgruppen rundt Gausdal maraton en årrekke, startet også selv her mange ganger samt i Femundløpet. Han har kjørt lange Finnmark 4 ganger, og vært i topp ti alle gangene. Han var også den første som vant sammenlagt hytta her. Så han er stabiliteten selv. Trond sier stadig vekk at han skal trappe ned, og enkelte år har han i større grad hatt fokus på å hjelpe andre, som Thomas Wærner, enn å kjøre selv. Men det er vel ingen som blir overrasket om han igjen står på startstreken om ikke så lenge. Kom på medlemsmøte og få et innblikk i hvordan det kan gjøres bra på sjekkpunkt. Som pedagog er ikke Trond redd for å svare på spørsmål. Gå så hjem for å øve for å bli like flink.

Glidekurs med Swix

Torsdag 18.november kl.19.00 holder Swix, i regi av Akershus hundekjørerkrets, glidekurs for hundekjørere i klubbhuset til Asker tk.
Påmelding sendes til Karoline Øksnevad på koksneva at broadpark.no, innen 16.11.10.

Alle er hjertelig velkomne!

 

Julebord invitasjon

Rekorddeltagelse på barmarksløp nr 2!

I år går vi litt nye veier i forhold til tidligere. Julebordet hadde få deltagere i fjor, og vi vil prøve og få opp deltagelsen på denne sosiale klubbaktiviteten. I år inviterer vi dermed til julebord helg med muligheter for ta med bikkjer og trene på Åstjern, Brandbu den 27.11.10. Arrangementet er sterkt sponset av klubben så her er det muligheter for å få noe tilbake på medlemskontigenten. Se her for invitasjon.

Se her for resultater fra løp hos OMTK

Feilnavigeringer, gjørmedammer og gråvær på årets første barmarksløp i september ga tydeligvis mersmak! På sesongens andre løp satte vi antagelig rekord i antall startende ekvipasjer. Hele 41 startende og i tillegg kom noen for å trene/kjøre gjennom utenom konkurranse. Mange på sparkesykkel og sykkel, kanskje ekstra mange pga avlyst løp på Ringerike. En del startende kjørte med to spann.

Per Olav Gausereide fornøyd

Per Olav Gausereide fornøyd

Området ved Sessvollmoen er særdeles gunstig for barmarkstrening. Noen over gjennomsnittelig store ”innsjøer” gjorde det bare litt mer moro og vått, såframt man er innstilt på å tåle det! Bikkjene synes nok i allefall at løypevalget var variert og moro. Neste år legges kanskje traseen LITT utenom de verste høla?
For øvrig tror vi at deltakerne satte pris på muligheten av å velge mellom 5 og 10 km lengde, den uhøytidelige stemningen og selvfølgelig stor deltakelse. Takk til løypemerkere, tidtakere, bålbrennere og alle som bidro!

TG, 04.10.2010
Se her for tidene og resultat.

Seminaret på Harestua

Seminaret ble nok en gang en stor suksess på alle måter. Det var drøyt 270 innom på lørdag, og litt færre på søndag. Hakadal sledehundklubb er fornøyd, kasseren vår er fornøyd, standsfolkene er fornøyde, foredragsholderne og deltagere var fornøyde, og jeg tror vi får si at dugnadsgjengen har overlevd også. Velkommen tilbake neste år!

Tim Hunt var så elskverdig å gi oss power point presentasjonene sine for å dele med dere alle. Trykk på linken under og åpne filene med power point så kommer slidesene han brukte opp.

Veterinær Tim Hunt sine foredrag Harestua 25.09 – 26.09 2010, Hakadal sledehundklubb

Ellers vil vi gratulere Helene Gran Øverli og Nina Maria Eidheim, som vinnere av gratis inngang til seminaret. Dette ble trukket blant de som hadde meldt seg på og betalt innen fristen for forhåndspåmelding. Vi gratulerer så mye og til dere andre bedre lykke neste år.

Lise Von Krogh i full steam

 

Suksess for årets første barmarksløp

Sesongens første barmarksløp på ny, spennende arena fant sted lørdag 11.sept. Hele 16 deltakere hadde funnet veien inn på militært område tilhørende Sessvollmoen Militærleir. Det ble konkurrert i 6 (?) klasser med stort og smått, fra sykkel med en hund til (nesten) storspann og 8 hunder. Dette var nok en løype annerledes enn mange hadde forventet. Traseene som var på 5 og 10 km gikk vekselvis på delvis tilgrodde skogsveier, grusvei, sand og gjørme. Terrenget er tilnærma flatt men våt sand og myk gjørme gjør den tung nok! Trasevalget innom Forsvarets tanks-løyper gjorde nok merkinga av løpet også til en utfordring og noen opplevde nok å ta litt feil vei et par steder. Merkegjengen lover imidlertid å rette opp dette til neste løp!

16 deltakere med hele 17 spann, ditto hunder (godt over 100 totalt) og diverse både hjelpere og skuelystne i tillegg gjorde sitt til å skape en livlig og trivelig stemning. Bålet var fyrt hele ettermiddagen, pølsegrilling og kaffe ventet etter løpet. En av tilskuerne kommenterte på mail dagen etter: Det var virkelig gøy å se (ikke minst høre) kjøringen på lørdag.

Noe vi la godt merke til var hvor imøtekommende alle var – alle smilte og
hilste, veldig hyggelig når man kommer i nye miljøer.

Vi ønsker vel møtt til neste løp på samme arena, lørdag 2. oktober kl 16!

13.09.2010, TG

Resultater her

Disse må tas med en klype salt, da grunnet litt dårlig merking var det visst flere som kjørte alternative trasser, og grunnet litt uerfarne arrangører så ble det også sendt ut spann i klasser som ikke eksisterer. Men det viktigste her er det sosiale, og alle var enige om at plassen var en forbedring fra tidligere år. Her er det potensialer og så skal vi bli flinkere på både merking og fokus på rett resultatlister fremover.

Ny dugnad
er berammet lørdag 28. august kl 11. I nordre delen vil traseen ned mot Abborputt hytta bli ryddet for å lette overgangen mot Øyangen. Denne traseen ble gått opp på sist dugnad, men nå må jobben gjøres. For de som vil være med her, møt opp på samme plass som sist dugnad dvs overfor Østenden av Vassbråa mot Lauvhaugdalen. Herfra kjøres det i samlet tropp inn mot dugnadstarten. Ved spørsmål ring Thomas A eller Per Olav G I søndre del er vel planen å få sett på noen områder ved Råbjørn, men ring Robert H

Barmarkskarusellen rett rundt hjørnet.
Lørdag 11. september kl 1600 Sessvollmoen, Hakadal Se her for resultater
Lørdag 02. oktober kl 1600 Sessvollmoen, Hakadal
Lørdag 09. oktober kl 1600 Skjelbreia, Oslomarka,
Lørdag 16.oktober kl 1600 Skjelbreia, Oslomarka med fest og premieutdeling
Se her for invitasjon og info

Seminar 2010 Harestua
Da er det muligheter til å melde seg på og det er lagt ut noe info om årets seminar under “seminar”

Mads Eskildsen

Mads Eskildsen

Dugnad sesongen starter
Siste lørdagen i juli var merket av på kalenderen til dugnad i Hakadal sledehundklubb. I sør drev en gjeng på rundt Pipervanna. Denne foregikk litt i det stille og uten den store mobiliseringen. I Hurdal var det en minidugnad rundt en bom(?), som var meget hemmelig så der var det visst bare en mann. I nord var det imidlertid brukt alle kommunikasjonskanaler og en rekord stor gjeng på 13 mann og kvinner samlet seg ved nedkjøringen mot Langen fra nord. Her var både gjengen fra Hadeland og fra midtre del av løypa samlet til en felles dugnad. Thomas hadde vært på befaring og stikket seg ut en ny trase ned til Langen. Veien har vært brøytet her de siste årene og avkjøringen av brøytet vei over brøytekant og ned et litt kronglete hogstfelt har ødelagt nattesøvnen til både scooterkjørere og hundekjørere. Siden vi var så mange fikk vi også sendt en gjeng som utbedret og merket løypa mellom veien ved Huldertjern og veien ved Lomtjern. En ny snusløyfe ble også laget litt lenger ut på myrene ved Huldertjern. I tillegg ble det sendt en ekspedisjon for å se ut ny nedkjøring mot Abborputt hytta. Alt var vellykket, og det er bare å glede seg til dette strekke til vinteren enten man kjører hund eller scooter. Traseen ned mot Abborputt hytta vil etter planen bli ryddet på neste dugnad i slutten av august. Da mye av løypa går på ubrøytet vei eller ved siden av skiløypa kan jeg ikke skjønne annet enn at løypa mellom Langen og Lygna nå er strøken for mange år framover.

For bilder og mer tekst om dugnaden besøk hjemmesidene til være klubbmedlemmer Nina og Didrik og Geir og Irene Forøvrig sto absolutt ikke Mads (se foto) med hendene i buksa hele dagen!

Ganske snart starter barmarksløpene og treningssesongen for fult. Før det skal vi ha en kort og hektisk dugnadsesong. Aktivitets kalender kaller på løypedugnader lørdag 31. juli og lørdag 28. august.

Dugnad er sosialt, hyggelig og nyttig! Velkommen!

Seminar datoer
Da er seminar datoene for 2010 endelig fastslått. Det blir helgen lørdag 25. til søndag 26. september. Sett av datoene nå. Seminaret blir på samme sted som det stort sett har vært de siste årene nemlig Harestua skole. Kontaktperson for seminaret er Snorre Næss, tlf 91116320. I tillegg sitter Hanna Fredriksen, Morten Borgen, Terje Mathiesen og Erik Topp i seminar komiteen, så det kan hende det er en av de som vil ringe deg angånde dugnadsinnsats, stand eller annet. Det er klart at Ralph Johannessen, vinneren av Finnmarksløpet 1000, i alle fall kommer.

For kronologisk lesing, skroll oppover herfra! God lesing 🙂