2007/2008

 

For kronologisk lesing trykk her

Årsmøtet i Akershus hundekjørerkrets er torsdag 22.mai kl 19.30. Avholdes på Idrettens Hus, Strømmen. For saksliste og informasjon kan Geir Wiik kontaktes 97779961. Skal vi trå til og vise interesse fra klubben for sporten som helhet? Velkommen!

Det var ikke så veldig kaldt!

11 tapre medlemmer av klubben “kastet” seg ut i råka på Harestue vannet under trygg ledelse av Mats Melbye som hadde steppet inn på kort varsel da Kjell Haugen røk en muskel i låret dagen før våre vårbad. I tillegg til de som hadde lyst til å bli litt våte, var det også en stor gruppe fra klubben som var med som heiagjeng. Anne-Berit hadde badet før på dagen i råka på Vrangen så hun meldte seg som første frivillig etter at Mats hadde vist vei. Dette var meget lærerikt og en ganske så hyggelig opplevelse for de som var med. Årets første bad er unnagjort før 1. mai turen. Apropo den, så drar de fleste av klubbens medlemmer som skal opp mot Finse først til Kjeldebu på torsdag. Vil dere være med på fellesmiddag der, og ikke sa fra på sist klubbmøte, si fra til Arne I før avreise.

Alle like hele og blide etter å ha blitt en smule våte i den vakre vårsola. Fra venstre bak. Instruktør Mats, Anders, Torunn, Thomas, Robert N, Irene K, Robert H. Sittende foran fra venstre Anne-Berit, Geir, Maria. Mads E badet også, men var gått for å skifte da bildet ble tatt.

Nestleder Thomas er ute på tynn is, men har allikevel ikke tatt seg vann over hode!

Da er vi klare for en dukkert i Harestuevannet
Nå til torsdag 24.04.08 er den praktiske delen  av iskurset med Kjell Haugen. Vi møtes på Harestua kro kl 1900. Så kan de som vil kunne øve på å komme seg opp av vannet og opp på isen igjen etter frivillig og under kontroll gått “gjennom” isen. Ta med ispiggene dine og skift. Still i vanlige turklær som du ville hatt på på en tur ute med hundene. Alle velkommen. Medlem av klubben eller ikke.

Logoforslag fra Monica Celius med to forskjellige fonter.
Jeg synes denne logen er moderne og tøff. Den vil synes på lang avstand, og den har fart og dynamikk. Ideen bak tegningen er at hunder, slede og musher skal være en “sammensmeltet” del.
Jeg tror det vil være en fordel med firkantet logo. Det som ofte skjer med runde og ovale, er at de blir liggende inne i en hvit boks på trykk, og det er ikke fint. Fonten kan diskuteres, men det bør være en av typen solid og bestemt.

logoIK4logoI

potelogo

Her kommer et forslag til logo signert Jens Petter Toldnæs

 Her kommer et forslag til logo signert Jens Petter Toldnæs

Forslagene til ny logo strømmer på
Logoen er signert min venn Kjeld Dag Svendsen i Søndre Land, hvis eneste forhold til hunder er at hans mor hadde en aprikosfarget puddel på 70-tallet. Skrifttypen henspiller selvsagt på smijern og Norges, såvidt jeg vet, eldste jernverk som var lokalisert i Hakadal. Jens Petter Toldnæs

logokjs gjennomsiktig

Forslag til ny logo
Med dette presenterer vi et nytt forslag til logo for Hakadal saldehundklubb. Logoen baserer seg på de samme elementene som dagens logo. Det vil si at man har basert seg på hund og slede, og at man har beholdt sirkelen med årstall og navn. Denne logoen er mer komplisert og detaljrik enn forgjengeren. Med dagens teknologi vil ikke dette bety noe mht. trykking osv. Dette vil være en mer moderne logo enn dagens. Sleden har fått færre og enklere linjer i likhet med moderne sleder. Hunden er et ekstrakt av et bilde, og er således blitt mer detaljrik. Hundeprofilen er en typisk AH som er representativ for brorparten av klubbens medlemmer. Logoen er videreført i en tidløs layout, sort mot hvit bakgrunn. Dette vil bli et av forslagene som legges frem på årsmøtet. Kikk på den noen ganger og gjør opp din mening om hvilken logo du vil ha! NB! Det transparente eksemplaret th. her skal utbedres noe ved at sirklene og teksten skal gjøres fetere.

Bilde mangler… Bilde mangler…

Design: Lasse Andresen

Ny logo til klubben?
På sist årsmøte bestemte forsamlingen seg for angående ny logo for Hakadal sledehundklubb: ”Årsmøtet vil at styret går videre med innkommet forslag fra Irene Kastner og avventer flere forslag som så tas opp til ny avstemming på neste Årsmøtet. Forslagene trykkes i Slædesporet og legges ut på hjemmesida.

Her kommer forslaget til Irene Kastner til ny logo.

 

Bilde mangler

“Ting utvikler og forandrer seg bestandig, men så lenge vi ikke endrer navn på klubben vil inisjalene forbli HSHK, og det var derfor et naturlig valg å ta disse bokstavene som utgangspunkt for et nytt logo.

Medlemmene våre kjører både reinrasede bikkjer og blandninger, konkurranse og tur, langdistanse og sprint. Det finnes hverken  “typiske” sleder eller “typiske bikkjer” i klubben vår, hos oss er
alle velkomne uansett utseende eller stilart. For å åpne for denne  mangfolden valgte jeg en stilisert utforming av et hundespann med  kjører i Romeriksåsen (vi har også nordisk-medlemmer, men siden vi nå  heter “sledehundklubb”, ble det altså en slede). Ved å overlate den  konkrete tolkningen til fantasien begrenser dette forslaget seg ikke  på å være representativ for “flerparten av medlemmene”, men tilbyr  alle i klubben å føle seg inkludert.

Jeg likte idéen med smiejernsskrift som Kjeld Dag Svendsen har brukt i  sitt forslag. Den virket jo så kjent! Og jammen er det ikke samme  skrifttypen vi finner på tittelen til vårt klubblad? Jeg har tillatt
meg å låne denne skrifttypen i denne versjonen -føler at forslaget  mitt nå har ligget ute til allmenn inspirasjon og bedømning i snart et  år, og at jeg derfor må få lov til å la meg inspirere av andres.

Målet var å skape en enhetlig og gjennomført logo, men i forholdsvis enkel utforming, slik at den er lett gjenkjennelig. At denne varianten  er nokså ulikt allt annet vi hittil har sett av klubblogoer
runtomkring i landet er vel ikke som en direkte ulempe å regne heller.  mvh irene kastner”

Siste frist for innsending av logoer var 20.04.08 slik at de kan presenteres for medlemmene før årsmøtet.

 

Åpent klubbmesterskap lørdag 29.03.08

klubbresultat08

Været var ikke det aller beste med bløt snø og null grader, men det kunne vært verre. Irene fikk endelig brukt sparken sin i løp, og Robert N hadde fått et helt utdrikningslag på besøk. Han kjørte den vordende brud, og valgte derfor bare å kjøre en runde i Kolsjø-Buvann. Vi hadde to løpsdebutanter i Tom Erik og Tove, men det blir sikkert ikke det siste for disse to. Tom Erik ble litt ivrig og kjørte løypa motsatt vei. Det gjorde ikke så mye for bikkjene passerte bra, og han kjørte fort. Ellers var det sannsynligvis det eneste løpet denne sesongen som virkelig tok miljøet på alvor. Både merking og prepping før løpet ble gjort med hundespann! C02-regnskapet var vel godt også for toddy/kaffe kokingen og pølsegrillingen.

Invitasjon til klubbmøte tirsdag 22. april kl. 1900

Ta med venner og kjente dette blir bra:-)

Vi har vært så heldige å få Runar Næss til å holde foredrag om disse temaene:

Din hund er en ulv, men hvem er du?
Lederskap, språk og kommunikasjon ulv i forhold til hund, likheter og forskjeller.

Fra valp til voksen. Valpeutvikling i arv og miljø.

Flerhundhold. Flokkstruktur i praksis.

Aggresjon. Naturlig atferd eller uløselig problem?

ulvekyss 12 liten web

 

Runar Næss har i en årrekke studert ulv og ulveatferd i USA under blant andre professor i etologi Dr. Erich Klinghammer ved Wolf Park, North American Wildlife Foundation, Istitute of Ethology, Candy Kitchen Wolf Rescue, San Diego Zoo, The Yellowstone Institute og ved Anglian Wolf Society i England.

Han har flasket opp og sosialisert ulvevalper for Wolf Park, Anglian Wolf Society og Candy Kitchen Wolf Rescue, og levert ferdig sosialiserte ulvevalper til flere dyreparker i USA.

Næss har studert og arbeidet med ulv/hund krysninger (s.k. hybrider) i USA gjennom flere år og jobbet med innhenting, oppstalling, håndtering  og omplassering av rundt 100 hybrider. Han er utdannet hundeinstruktør, eier av to Schæferhunder og tidligere oppdretter av Rhodesian Ridgeback.

Runar Næss foreleser i dag  i forbindelse med utdanning av instruktører og oppdrettere ved  de største organisasjoner og hundeskoler i Norden, er faglig veileder i fordypningsoppgave om ulv ved Norges Veterinærhøgskole (NVH) og en mye benyttet konsulent, foredragsholder og artikkelforfatter om tema ulv, hund og deres respektive atferder.

ulv omfavner mann stor web

 

Pasvik Trail -08

Mandag kl 21:30
Under de strengeste kontrollrutiner og overvåket av eks-presidenten i Norges hundekjørerforbund, ble trekningen av premien for gjettekonkurransen under Pasvik Trail -08 foretatt. Trekningen ble foretatt blant alle de gale svarene som var kommet inn. Den heldige vinneren ble Anne Marie Bruu! Tatatra! Hun vil dermed motta en kalender med motiver fra Pasvik Trail, tatt av vår hardarbeidende pressekontakt Irene Kastner.

 

Pasvik bankett mat

slik ser en seiersbankett ut!

Pasvik bankett Hakadalpriser

Klubbens medlemmer er strålende fornøyd med resultatene

Lørdag kveld

Pasvik Trail nærmer seg ubønnhørlig siste akt, nå er det på tide med prisutdeling og bankett!

Bryteprosenten for Hakadal Sledehundklubb har sunket på rekordnivå for i år, ALLE klubbens kjørere har fullført, og vel så det! 2. plass i 8-spann og NM sølv til Elisabeth, 5. plass til Geir i åpen klasse, og ærespremie for Monica som siste kvinne i mål! Det ble delt ut flotte premier til samtlige som fullførte, og kjempegod mat til alle. Tusen takk og ros til arrangørene i Sør-Varanger Sledehundklubb for et vellykket arrangement! Vi kommer garantert tilbake!

p.s.: Det har kommet inn 9 forslag på hva dette merkelige bildet nederst på sida viser for noe. Ingen av forslagene er riktige, men samtlige er meget originelle!

Løsningen er …

Pasvik spoerrekonkurranse loesning

møkkaføre!!!

…en MEGET møkkete bikkjebil sett bakfra!

Vi takker for deltakelsen og trekker vinneren av “Pasvik Trail med Hakadal Sledehundklubb”-kalendern i morgen. Nå er det handlers´ pub som gjelder!!!

Lørdag 06. april 2008, Kirkenes, frokost

Brannalarmen tidligere i natt har ikke vært en øvelse, men det er fortsatt ikke helt klart hva som egentlig skjedde. De mest omtalte variantene går ut på at noen enten skal ha lekt seg med brannslukningsapparaten i kjelleren og tåkelagt korridoren, eller prøvd å sette fyr på et bildekk i kjelleren, noe som førte til en del røyk. Uansett kom situasjonen raskt under kontroll, og de fleste har vel funnet veien tilbake til drømmeland uten problemer. Ingen større skade skjedd, med unntak av en feilparkert bil som fikk nærkontakt med utrykningskjøretøy. Det kan vel kalles en dyr parkeringsbot.

I løpet av natta har alle unntatt Monica og Arild kommet seg i mål, og det går stadig fremover for de siste to. De ble observert drøye to mil før mål kl. 09:40, Monica har visstnok fått en hund i sleden, så nå er det bare 4 som trekker for henne. Arild kjører med 8 hunder og vi venter dem inn til lunsj.

Pasvik brannalarm

meget tidlig vekking på hotellet

Kl. 03:45

Da er kysten klar igjen, og vi får returnere til sengene. Uklart hva som var årsaken til denne litt utidlige vekkinga.

Lørdag kl. 03:30

Brannalarm går på hotellet, og det blir full utrykning! Mannskapene har problemer med å komme seg til, siden det står bikkjebiler parkert på de mest umulige stedene. Alle må forlate hotellet. Vi kommer tilbake med mer info!

Fredag, kl. 23:10

Red Lantern. Monica er på vei videre fra Neiden. Hun er nå nede i 5 bikkjer på spannet, og kjører i følge med Arild.

Fredag kveld, Kirkenes

Pasvik maal Ole Wingren

Ole Wingren vinner Pasvik Trail og åpen klasse

Vinnerne er i mål, og mange fler! I år var det for en gangs skyld et åpen-klasse-spann, som krysset målstreken først. Vinneren av Pasvik Trail 2008 er fra Finland, Ole Wingrenvar fremme kl. 16:32. Roger Dahl kom nesten en time

Pasvik maal Elisabeth

NM-sølv til Elisabeth

etter ham (kl. 17:29). Så nærmet seg sluttoppgjøret i 8-spannsklassen, årets NM-tittel i langdistanse går til Bjørn Hugo Kristoffersen, i mål kl. 17:33. Nina Skramstad blir nr. 3 i åpen klasse (17:41), så galopperer første Hakadal-spann i mål –Elisabeth tar sølv i NM (kl.17:59) og vinner dermed på nytt 8-spann-langdistanse-cupen i år. Gratulerer, Elisabeth! Geir kjører inn som nr. 5 i åpen klasse etter å ha latt LaLinja sitte på (kl.18:07). Han hadde egentlig tenkt å ta det med ro, men kjente plutselig en pust i nakken, og Geir gir seg jo ikke sånn litt før mål. Bare minuttet etterpå viser seg at han har latt seg utfordre av et 8-spann, Jaakko Mölsä blir nr. 3 i Pasvik Trail begrenset klasse, men han er finsk og konkurrerer dermed ikke om NM-medaljer. Heretter blir det komplisert, fjerde 8-spann i mål er Jan Vidar Dahle, han er norsk og tar dermed bronse i NM J

Pasvik maal Bjoern Hugo

NM gull til Bjørn Hugo Kristoffersen i 8-spannsklassen

Vel nede ved bilene blir det arrangert bryllup mellom Geir sin Spots og en vakker tispe fra Jan Vidar. Allerede over middagen i Vaggetem ble det gjort avtale. Som vi alle vet er Spots en liten legende med lang merittliste, med det som ga utslag for Jan Vidar (vinner av Finnmark 500 i år!), var tross alt…pelsfargen! Man blir fristet til å håpe at ungene blir grå-hvite med blå øyne.

Pasvik maal venting

Kommer det et spann der..?

Så langt har bare 3 spann brutt, jenta som mista spannet sitt, Arne Oddvar Nilsen, og Taisto Thorneus. Taisto var egentlig alt på vei mot mål, men plutselig førte løypa over en åpen bekk. I motsetning til alle foran ham (som Elisabeth og Geir) hadde han ikke lyst på våte føtter, snudde derfor spannet og kjørte tilbake til Neiden!

Monica hviler fortsatt i Neiden og har nå sammen med kjæresten Arild hele sjekkpunktet for seg selv.

 

Mens vi venter på spanna i Kirkenes minner vi om spørrekonkurransen vår! Hva er det som kan sees på bildet helt nederst på siden? Hittil har vi kun mottatt et eneste forslag, banketten er ikke før i morra, så…gjett! 🙂

 

 

pasvik10geir

Geir har sikkert en plan for siste etappe

Fredag kl. 14:00 Neiden

Spannet er funnet og etter sigende i godt behold! Og nå gjelder det, siste etappen har begynt! Med slike kjøretider som vi har sett hittil må det nok bli en del endringer i rammeprogrammet. I målområdet er det duket for folkefest, underholdning, scooterpresentasjoner og mer fra kl. 16.00, og innkomsten for hundespanna var planlagt fra cirka halv åtte og utover…Hvis teten legger inn siste gir risikerer de å komme i mål før publikum har rukket å komme J

 

På pressebussen har vi nå fått besøk, Geir har satt ut Vinni, Venus, Paris, Junior og Sisu og tar opp jakten på…ja, kanskje en pallplass? Både Ole Wingren og Roger Dahl har nok en brukbar forsprang, men plassene 3 til 5 skiller kun fem minutter! OBS: Spots og LaLinja i front nå. Elisabeth kjørte ut kl. 11:23, 2 minutter etter Geir, men i 8-spannsklassen. Der ligger hun nå på plass 4 i Pasvik Trail løpet, og plass 3 i NM, siden Joni Elomaa ikke har hvilt lenge nok for å kunne delta i NM (Som ikke-norsk statsborger må man nemlig ha bodd i Norge i minst 24 måneder. Ikke rart mannen ikke gadd å vente på det, nei J).

Monica har kommet inn kl. 10:43 og håper at hun ikke må sette igjen mer enn 2 bikkjer, slik at hun får kjørt videre.

Pasvik Neiden vet

Helge nyter veterinærsjekk

 

Pasvik Neiden Nina og Elisabeth

Nina Skramstad og Elisabeth varmer opp

Fredag 04.april 2008 kl. 06:00, sjekkpunkt Neiden

Det er blitt enda kaldere, minus 16 da pressebussen kom frem til Neiden. Sporet er rask, og spanna følger hverandre tett. Elisabeth har kommet inn kl. 03:41, Geir kl. 04:03 med Vinnie i sleden. Her skal tidsutligninga taes, pluss resten av de totalt 12 timer med obligatorisk hvile. Bjørn Hugo Kristoffersen leder i Norgesmesterskapet så langt foran Karl Petter Beldo og Elisabeth, i åpen klasse blir Ole Wingren førstemann ut før Roger Dahl og Nina Skramstad. Geir ut som nr. 5. Monica har forlatt Vaggatem kl. 00:48 med 7 hunder.

Pasvik Neiden Taisto

En ekte veteran sover i sleden -Taisto Torneus på Neiden

Fremdeles ikke noe nytt fra 8-spannet på rømmen, men grensevaktene er sikre på at de ikke har kommet seg over til feil side. Leiting fortsetter. Låne-handlern til Elisabeth er involvert i leteaksjonen, Hakadal Handlerforening har tatt over følgebilservice fra her frem til mål.

Torsdag kl. 23:00

Både Elisabeth og Geir har forlatt Vaggatem og er på vei videre. Geir fremdeles med 12 bikkjer, Elisabeth med 7.

Torsdag kl. 21:00

De fleste spann er kommet inn nå, og folk som har vært med lenge påstår at feltet aldri før har ligget så tett og at det aldri før er blitt kjørt så fort. Bikkjene til Elisabeth og Geir har fått telt og bryr seg lite om alt leven rundt omkring. Elisabeth fikk allerede etter noen få mil ei bikkje i sleden, og vi får se om den blir med videre.

Monica har kommet inn kl. 19:41, samboer Arild med polarbamsene sine har allerede før start annonsert at han tester et nytt bremsesystem for OT og blir derfor litt sein. Han skal ha blitt observert på kaffepause bare en snau time fra start, der både han og bikkjene koste seg i sola mens resten av de startende kjørte forbi. Dette fordi bremseeksperimentet ikke skulle vekke irritasjon og usikkerhet bland alle passerende spann.

Pasvik Neiden ElisabethMer dramatikk! Et 8-spann har kvittet seg med kjøreren sin og har lagt ut på tur på egen hånd. Etter å ha forlatt sjekkpunktområdet skal bikkjene ha tatt en sløyfe og lagt kurs i retning Kirkenes igjen. Leteaksjon pågår for fullt. Av alle mulige steder å miste et spann på er Pasvikdalen nok et særdeles ugunstig valg. Løypa mellom Kirkenes og Vaggatem følger over store strekninger vassdrag der statsgrensen mot Russland ligger noenlunde midt på. Her er det ikke rom for store navigasjonsfeil, eventuelle avstikkere kan i beste fall føre til flere måneders karantene og saftige bøter. I verste fall ser man spannet sitt ikke igjen…

Torsdag 03.april, kl.18.00, sjekkpunkt Vaggatem

De første er kommet frem til Vaggatem. Kulden i forrige natt har gitt harde spor med enkelte muligheter for fotbad underveis. Ole Wingren kom inn først kl. 16.47, fulgt av Roger Dahl (16:58) og Nina Skramstad (17:00), før Geir kastet anker ved fjerde pål (17:03). Etter at obrigheten rakk å konfiscere halmball 4 og bytte mot en mindre utgave måtte også Geir løpe og bytte, fordi her kommer spanna inn tett! Jan Vidar Dahle er første 8-spann inn. Også Elisabeth er fremme som sjette 8-spann (17:38). Bikkjene undersøkes og stelles i solnedgang. ”Grisekjøringa” inn hit krever sikkert offer både her og der, såre skuldrer og håndledd. Ikke alle har kjørt så fort med vilje, det ligger bland annet en avrevet scootermatte i depot. Her skal nok en slede repareres.

Torsdag 03.april, ca. kl.15.40, riksvei 885 litt sør for Skogfoss

Pasvik torsdag veikryss Geir

Nesten for rask for fotografen!

Første spann ble Ole Wingren. Geir passerte nå som 4. spann, rett etter Nina. Den sleden så hel og fin ut, ikke noen merker etter lakk, så det må ha vært noen andre som har vært uheldige rett etter start. Geir sine bikkjer nølte ikke med å passere, til tross for en god del publikum ved veien, her går det i strak galopp mot Vaggatem!

For alle som har begynt å lure, så er det slett ikke slik at åpen klasse kjører med 16 bikkjer i spannet. På Pasvik Trail er åpen klasse en riktig åpen klasse, så man får ta med så mange man vil/kan/tør. Geir kjører et 12-spann.

Pasvik torsdag dugnadsgjeng

Forsvaret i gang

Torsdag 03.april, kl.15.15, riksvei 885 litt sør for Skogfoss

Vi rakk så vidt å se Trine Danielsen Beddari passere ved første veikryss, fulgt av sine to gjester fra Schweiz. Frem dit er det ca 3 mil i løypa, og Roger Dahl skal ha passert her kl. 13.43 som første åpen-klasse-spann, tett fulgt av Ole Wingren og Geir bare 5 minutt senere. Det første 8-spann forbi her var Jan Vidar Dahle, kl. 13.50.

Nå har vi inntatt losjen ved veikrysset sør for Skogfoss, her preppes det for fullt, slik at alle sleder kan gli pent over den tørre asfalten. Ennå ingen spann i sikte…hvem blir først her?

Nina fortsetter har vi hørt, men det skjer stadig nye ting. En handlerbil måtte legge inn en ufrivillig pause etter å ha fylt tanken opp til toppen med bensin. Dessverre er det en dieselmotor i bilen… Tanken tømmes igjen i skrivende stund, og til tross for noe røykutvikling under gjentatte startforsøk skal det fremdeles være håp om at ikke noe vitalt er blitt ødelagt.

 

Pasvik Kirkenes Elisabeth

Elisabeth har ingen startproblemer

Pasvik Kirkenes Monica start

Monica legger ut på nye eventyr

Torsdag, 03. april, kl. 13.00, Kirkenes Sentrum

Gradestokken har krypet godt under null, det har fryst på, vinden har gitt seg og sola skinner fra en skyfri himmel på starten til årets Pasvik Trail! Hjelpemannskapene har siden tidlig morgen preparert løype i startområde, og spanna har innfunnet seg i tide. Klokka 12 gikk startskuddet, og som første Hakadalkjører føyk Geir av gårde! Junior og Helge hadde begynt å mase så fort de fikk selene på, og heller ikke de andre klarte å vente mye lenger. Hjelpemannskapet slapp det ivrige spannet litt tidlig med det resultat at Geir seilet på en veltet slede forbi startstreken før speakeren var ferdig med å presentere J Spannet ble fanget inn etter noen meter, men rakk å rive seg løs enda en gang. Da er det bra man har en ryggekommando på bikkjene! Men av gårde skulle de, så dette her kan gå fort. Geir kjører med 12 bikkjer. Også Elisabeth kom seg vel av gårde, og likeså Monica.

Det er mye rart man får se i startområde, hva folk prøver seg med som utstyr. Finnes det virkelig fremdeles noen som bruker upolstra kjetting istedenfor halsbånd? Så mye stress på startstreken kunne vært spart, hadde man lest den lille blå regelboka fra perm til perm…godt TD´ene følger med.

Dramatikken lar selvsagt ikke vente på seg den gang heller, ifølge rykter skal Nina Skramstad ha hatt en liten kollisjon med et parkert kjøretøy ikke langt fra start…vi får håpe at dette ikke har ført til store skader på hverken bikker, slede eller kjører, slik at hun får fortsette.

Pressebussen er nå på vei inn i Pasvikdalen på gode gamle vei 885. Før vi når frem til løpets første sjekkpunkt i Vaggatem er vi kanskje heldige å observere noen av spanna ved veipasseringene. Den tidlige starten gir gode lysforhold for både film og bilde, og det må vi jo benytte oss av J Forhåpentligvis er det også internettdekning der inne, så vi får oppdatert siden ofte. Følg med!

Onsdag 02. april, Rica Hotell Turisten, Kirkenes

Pasvik Kirkenes Monica

Monica gjør klar trekklinen

Da er Hakadal på plass med Monica Celius, Elisabeth Edland og Geir Wiik! Elisabeth har kjørt bilen helt aleine opp hit i år, og det er ikke mer enn en og en halv lydbok, så alle dere der hjemme som kvier dere for å ta turen opp fordi ”det er så langt til Kirkenes”, tenk dere om til neste år! Etter noen av- og påmeldinger er det i skrivende stund 12 startende i åpen klasse og 37 spann som konkurrerer om edelt metall i 8-spannsklassen, her er det NM i år. Ute blåser det en del og på den trange parkeringsplassen står smeltevannet til godt opp til ankelen. Geir har tatt en liten oppmykningstur i dag morges ved Neiden Fjellstue og sett seg ut et fint råk å bade i, bare noen få hundre meter fra sjekkpunkt. Hvor de andre badeplassene ligger blir sikkert fortalt på kjørermøtet i kveld J Det er lovet kaldere temperaturer utover de kommende dagene, så vi får da håpe at det holder med vanlige potesokker istedenfor svømmeføtter til de firbeinte.

Spørrekonkurranse Hva er dette:

Handikappkjøring

Hakadal har igjen i sammarbeid med Rotary Nittedal tatt på seg å kjøre funksjonshemmede barn en liten tur med slede. Dette vil skje fredag 22.02. kl 2000. Bør nok møte opp en time før. Dersom forholdene holder seg vil vi i år kjøre på golfbanen på Aas gaard med varmestue på golf kaféen. Vi trenger spann, og vi trenger noen handlere til å hjelpe til med spannene. Det er nok lite hensiktsmessig med større spann enn 6-8 spann. Ring Geir på 97779961, og si at du/dere kommer eller dersom dere har spørsmål.

 

Hallingenløpet 2008 

oddvar
Oddvar Olsen i fin driv ut fra start! Han klarte å miste den ene skistaven etter ca en mil, og måtte gå 2 1/2 mil med bare en stav. Noen hadde vært snille og tatt den med til meldeposten slik at den siste mila inn til mål, fikk han igjen 2 staver. Endte til slutt på en fin 2. plass i 40 km nordisk i årets Hallingenløp, bare slått av klubbens også egne Anne Marie Bruu.

annehj 

Anne M Bruu kom til Ranten med bare en hund, Tellus, men fikk låne en hund til av TD Geir Wiik, og stilte dermed med 2 hunder som viste seg å være spreke. Hun vant nemlig klassen sin foran Oddvar Olsen i 40 km nordisk med tiden 3:24:10. Hun kjørte først forbi Oddvar når bikkjene hans ikke var helt enige om hvor sporet gikk, men Oddvar freste forbi litt seinere. Da lå nemlig Anne og gavet nede i en snøfonn. Men som hun tenkte “kan ikke la meg slå av en middelaldrende herre med en skistav”, så hun tok igjen og kjørte forbi Oddvar igjen noe seinere. Det holdt som sagt helt til mål. Anne var derfor sikkert glad for at Irene hadde overtalt henne til å komme. Irene hadde nemlig TD ansvaret for nordisk i tillegg til å hjelpe Geir masse på slededelen.

 

thomas

Klubbens sledekjørere er her representert med Thomas Andresen. Etter å ha samlet inn obligatorisk utstyr fra resten av klubbens medlemmer fikk han lov til å starte i 160 km 8 spanns klassen. Her kom han inn til en fin 6 plass, av 11 startende. Tiden hans var 13:33:22. I tillegg var Karin Wiik i aksjon i 6. spann 40 km, og kom inn til en 4. plass med tiden 2:38:32. Johanne Sundby valgte å endre klassen fra 160 km til 80 km, og tok en flott bronseplass i denne klassen på tiden 6:24:41 med sitt rene SH spann.

For fulle resultatlister se som sagt hjemmesidene til Hallingen. Vi gratulerer klubbens medlemmer med en fin prestasjon i helgen!

Per Olav kjører for første gang Alpen-Trail!

(19.01.2008) Alpen Trail er over for i år, og Per Olav kjørte inn på en fjerdeplass med 8-spannet sitt! Med en sammenlagt kjøretid på 10 timer 46 minutter og 28 sekunder lå han 41 minutter og 37 sekunder bak vinneren fra Tyskland, Heini Winter. Marte Heilemann kjørte inn på en andreplass på 10:23:42. Jørn Størbraaten vant 6-spannsklassen med 11 timer52 minutter og 30 sekunder. Vi gratulerer!

(16.01.2008) Per Olav og bikkjene står på: -fremdeles 4. plass i 8-spannsklassen, bare 23 min 40 sek. bak førsteplassen. 4 min og 16 sek foran ham holder Marte tredjeplassen.

Jørn deler nå førsteplassen i 6-spannsklassen.

(15.01.2008) Starten ble utsatt med en dag pga dårlig vær, men søndag kjørte Per Olav rett til topps på den første etappen. Etter 3 etapper finner vi nå Per Olav og 8-spannet sitt på 4. plass sammenlagt, og det gjenstår fremdeles 3 etapper, så følg med og hold tomlene og poter!

Marte Heilemann er også med, hun ligger så langt på 3. plass. Tredje norske deltaker i år er Jørn Størbraaten, som leder fremdeles i 6-spanns-klassen.

Vikerfjell-løpet 12.01.08

Vi gratulerer klubbens medlemmer med super innsats i Vikerfjell-løpet. Morten tok en super 2. plass i 70 km åpen, med Thomas inn på en 4. plass i samme klasse. Anne Marie med Tellus vant i 1sp 14 km. Irene H. kjørte inn til en flott tid og 4. plass i 14 km 4sp. For alle resultatene www.ringeriketrekkhundklubb.no

Gausdal maraton (Av:Thomas Andresen og Irene Kastner) OBS! for oppdatering, trykk F5
Sjekk resultatene her

(kl.2204) Hanne Rognstad er i mål! Hun brukte totalt 26 timer og 24 minutter på trasén. Fremdeles er det 2 spann ute, Kristine Jerijærvi i åpen klasse og Einar Sand Semmingsen i begrenset klasse. De sies å holde følge med hverandre og forventes inn i løpet av kort tid.

(kl 1814) Da har Geir også kommet inn kl. 17.29. Meget bra kjøring dette i et beite med storspannkjørere. Lista til Gausdal har nå blitt så bra at vi ikke lenger oppdaterer vår uoffisielle liste.

(kl 1807) I begrenset klasse ble rekkefølgen Elisabeth Edland, Mona Kolstad og Ronny Frydenlund. Bra kjøring:-
Så en rettelse: Vi kom i skade for å melde at Stein H. Fjestad har brutt, så er ikke tilfelle. Han har kjørt inn på 12. plass.

(kl 1521) Gratulerer til Elisabeth Edland! Med 1. plass i begrenset helmarathon.
Nina Skramstad inn på åpen klasse.

(kl 1505) Petter Jahnsen inn som nr 5

(kl 1501) Trond Ørslien til mål

(kl1439) Da er det bare å gratulere Bjørnar H. Østigård med 1. plass foran Backen som nr 2!! Og Bjørnar Andersen som nr 3.

(kl1427) Bjørnar Østigård er observert bare et par spannlengder foran Backen rett før mål

(kl 1315) Det er bare å gratulere Ole Kristian Haga og Svein Sødal Kvam med seier i henholdsvis åpen klasse halvmarathon og begrenset klasse halvmarathon:-)
Skuffelsen var nok stor da Inger Marie Haaland i åpen klasse helmarathon måtte bryte. Hun var helt klart en av favorittene.

(KL 1307) Det er svært tunge spor fra Ruten og inn til mål. Drøyer nok ennå en stund. Dette blir spennende! Hvem har mest trøkk igjen i bikkjene etter 20 mil med tunge spor? Hvis vi ser på lista på åpen klasse ser vi at det er mange gode kjørere innen 40 min differanse. Begrenset klasser ser ut til å bli en liten repetisjon av korte Finnmarksløpet 2007 ispedd Ronny Frydenlund og unge lovende Ola Brennodden Sunde. Vi venter…..

(kl1257) Uoffisiell liste oppdatert, med ranking så langt. Se under! Bjørn Jensen velger å bryte på Astridbekken etter å ha satt ut 2 hunder. 6-spann retur samme løypa og over fjellet en gang til fristet ikke, men Bjørn er fornøyd med turen ellers.

(kl 1102) En rettelse til, Hanne Rognstad kjører helmarathon begrenset klasse. Den jenta er ikke lettskremt, fersk hundejører og alt. Stå på:-)

(KL1051) Løpet er godt igang igjen og de raskeste har passert ruten sjekkpunkt. Været har bedret seg noe, litt mindre snø i lufta og sammen med dagslyset gir dette bedre kjøreforhold. Geir har satt igjen en hund. Lille Josefine på 19 måneder ligger nå og purker i bilen etter en meget bra prestasjon som distansehund. Livet har forandret seg for den krabaten;-) Geir fortsetter med 8 hunder.

(kl 0325) Hanne kom in 0141. Blid og fornøyd. Slitne hunder men de tusler og går. En 10 åring som trolig settes igjen. Ellers ser det bra ut. Ikke har hun kjørt hund i dårlig vær før heller. Redaksjonen tar kvelden…..

(kl 0340) legger ut en høyst uoffisiell resultatliste i. Så kan folk snu og vende på den selv. Med alle forbehold! Det er fortsatt linken på toppen her som gjelder. (kl 0210) Hanne har kommet inn:-) da er alle våre kommet inn så langt. Det er 5 stykker som skal ha lagt seg til ute i fjellet…….

(kl 0154) Litt av hvert på sjekkpunkt! Brorparten av kjørerne er nå kommet inn men ikke Hanne Rognstad. Hvor er du? Ellers ser det ut til at bikkjene hviler godt. Dette trass i at spannene ligger tettere enn på Langen ifølge observatører. Mange “Ludviger” som synes at alt er skummelt, løypa og fjellet…..Noen har satt fôr til oppvarming i dusjen……..dette er jo ikke lov…..Og Fjestad har fått reparert bremsen sin………og ellers de vanlige diskusjonene om været……

(kl 0118) En liten forglemmelse! Klubben har visst flere medlemmer som kjører. Ikke å forglemme Bjørn Jensen (begrenset hel). Sikre kilder forteller at han kjører et av spannene til Elisabeth og Per Olav.

((kl 2314) Noe som ikke fremkommer av resultatlista er at antall hunder i åpne klasse varier fra 9-18 hunder. Geir Wiik kjører bla. med 9 hunder. Genialt med åpen klasse, at man kan velge hvor mange man vil kjøre med. Men resultatlista burde jo gjenspeile dette…………….Petter Swift kjører med 18………

kl 2307) Geir Wiik inne, bra kjørt:-)

(kl 2301) Mona Kolstad inne. En repetisjon av fjorårets korte Finnmarksløp???

(kl 2256) Surprise!!! Elisabeth Edland inne! 1 hund i sleden. Først til sjekkpunkt i begrenset klasse, GRATULERER!

kl 2210) Erle Frantzen inne…………mer dramatikk. Hun har fått ankeret i hodet og besvimte. Ser dobbelt, hun bryter derfor her! Bjørnar Andersen inne nå!

kl 2207) Trond Ørslien og Tore Bergby inne på Astridbekken

(kl 2201) Nå kommer de visst i tur og orden. Inger Marie Haaland og Stein H. Fjestad inn nå.

(KL 2200) Et lys i det fjerne…….noen melder nr. 22…det er Backen. Først inn til sjekkpunkt! Spannet ser bra ut trass utfordrende kjøring ute i fjellet. Dette lover bra foran Iditarod! Backen rapporterer at han så flere hodelykter innover i fjellet.

kl 1900) Ruten kontrollpunkt: Geir passert etter 4tim 53min som nr 29, Elisabeth har brukt 3tim 59min og Hanne har brukt 5tim 4min. Dramatikken uteblir ikke! Nina Skramstad har mistet spannet…….men har lykkeligvis fått tak i det igjen. Stein H. Fjestad har kjørt istykker bremsene…………her går det unna!!

Nå lørdag kl 1800 har ingen kommet i mål på halvmaraton eller inn til sjekkpunkt på Gausdal marathon. De første som er forventet inn, vil trolig være Stein Håvard Fjestad og Inger Marie Håland. Begge hadde raske kjøretider til veipassering og mellomtidsregistrering ved “Ruten”. Starten ble utsatt fra kl 1000 til 1100 på grunn av ytterligere løypepreparering etter mye vind og snøføyke. Store deler av traseen er værutsatt da den går i høyfjellsterreng. Løypemannskapene har kjørt på spreng for å holde løypene åpne. Mannskap er utplassert langs traseen under selve løpet og vil kjøre kontinuerlig over de mest værutsatte delene. HSHK stiller med 4 kjørere Geir Wiik (åpen hel), Hanne Rognstad (begrenset hel), Bjørn Jensen (begrenset hel) og Elisabeth Edland (begrenset hel) Ingen av våre medlemmer har brutt så langt.

Julebord flyttet

Det har kommet 25 cm med meget våt og tung snø på Varpet, og de siste 4 timene har det sprutregnet. Julebordet er derfor flyttet innendørs til Robert og Mona på Stryken. Ikke vært der før? Ring Mona for vei forklaring. Best å sette seg i bilen nå, festen begynner om en halv time.

Klubbmøte 6.november foredrag om isvett og redning.
Et kort resymé……

Kjell Haugen, svømmer, livredder, lærer, friluftsmann for å nevne noe – ga de fremmøtte i Hakadal Sledehundklubb et levende foredrag om is og ferdsel på is.
Et fullt referat fra foredraget vil komme i neste nummer av Sledesporet, her kommer bare en liten smakebit.
 

Hvis du går gjennom isen: Om mulig, prøv å holde hodet over vannet. Størst varmetap derfra! Snu deg 180 grader rundt. Bruk albuene og slå isen til den ”bærer”-. Dette for å sikre kanten. (Som alltid vil være tryggere der du kom fra!) Bruk ispiggene som hjelp opp. Har du ikke pigger går det fint likevel. Du har faktisk god tid. Det kjennes ikke kaldt, klær og luftlaget mellom isolerer. Får du problemer likevel og dere er flere – vent på hjelp og hold deg rolig. Vannet nærmest kroppen blir varmet opp så unngå sirkulasjon i vannet. Når du kommer deg opp på isen igjen; rull først bortover noen meter, deretter kan du krabbe et stykke før du reiser deg opp.

Hva er is: Kjell fortalte om vann som fryser. Det dannes mange typer is, stålis som er den sterkeste, snø-is, støpe-is og vår-is. Hvordan vurderer vi isen og topografien? Hva betyr snøen? Hva skjer der vi har kjørt opp spor? Hvilken innvirkning har tåke i fryseprosessen?

Utstyr du bør ha med: Ha med livline, ispigger (evt. isøks) og ikke minst vanntett pakksekk med tørt tøy. Selvfølgelig i tillegg til det vanlige utstyret du som kjører har med. Bruk gjerne en ryggsekk som er spent fast i kroppen din. Den vil fungere som flytevest.

Kuldesjokk er den hyppigste årsak til drukning! Fysisk god form virker forebyggende på kuldesjokk, det gjør også det i seg selv å være mye ute. Man kan faktisk også trene kroppen til dette ved hjelp av kalde dusjer (over tid).
Nedkjøling (hypotermi) og grader av dette snakket Kjell også om. Følg med i Slædesporet!

……Nannestad, 06.11.07, Torunn G

klubbm2
Foto Geir Wiik: Kjell demonstrere livline for Anne-Berit, mens Morten jubler over at han ennå ikke har gått gjennom isen
klubbm1
Foto: Geir Wiik: Ivrige tilhørere på klubbmøte.

 Siste løp den 13.10 var godt besøkt, og det var hyggelig samvær, god mat og stor premieutdeling på Skjelbreia etter løpet.

Barmarksløp 30.09.07

Det høljet ned så selv bikkjene ble stille, men allikevel kom det seg avgårde 19 spann fra Varpet og innover i labyrinten som utgjør løypa for barmarksløpet vårt. Det er ikke dårlig med tanke på at det også var NM i helgen. Dette var det siste barmarksløpet fra oss her i Hakadal i år (snart kommer vel snøen her), men Oslomarka trår til de neste to lørdager på rad.

Barmarksløp 23.09.07

Til tross for lett yr koste både 4- og 2-beinte seg hos Robert på Varpet. Løypa var den samme som det har vært nå i 3 år, og det er en løype med alle slags underlag og utfordringer. Det var bare en vogn som ble ødelagt, men den var litt skadet fra før av, så da så. Arne vurderer å kjøre med hjelm i 8-spanns klassen neste gang eller låne en tyngre vogn. Men som sagt, ingen skader. Robert N hadde igjen raskeste tid, men han kjører jo på hjemmebane så han kan sikkert en snarvei, eller i alle fall så vet han
når det må bremses og når man kan lukke øynene og la det stå til. Det var total 21 spann gjennom den ca 3,8 km lange løypa, og temperaturen lå rundt 10 grader.

ati

Foto G Wiik: Anne, Irene og Toril diskuterer strategi

start

Jan i flying start

eksos

Foto G Wiik: Under Tommy kom med eksosrype.

September

Seminaret var nok en gang en suksess. Drøyt 100 stykker var innenfor dørene og salget gikk livelig på plassen foran samfunnshuset. Det går mot et nytt seminar første helgen i september 2008, så her gjelder det å planlegge bursdagsfeiringer, bryllup og begravelser.

Nå er vel de fleste godt i gang med høsttreningen, og det er igjen klart for barmarksløp. Se aktivitesplanen for uformelle løp i løpscupen vi har sammen med Oslomarka. Ellers er det jo en mengde barmarksløp som er terminfestet i år. Gå inn på sidene til Norges hundekjørerforbund for å finne disse. Det er for få helger før snøen kommer til at det ikke blir noen dobbelt arrangementer, men da skulle det være noe for en hver smak.

Dugnad 5. august

Det var meldt strålende vær, men det ble fint arbeidsvær med ikke alt for varmt og litt yr. Vi hadde en koselig dag i skogen uten stress og mas, og fikk gjort masse småting som ofte blir overlatt til “neste gang”. Robert og Robert hadde gjort en flott innsats med å spikre sammen bruer på lørdagen. Så på søndag fikk Geir, Torunn, Erik, Sverre og Irene lagt ut 6 av disse på steder som har vært skumle for bikkjebein tidlig på sesongen. Resten må kjøres ut med scooter. Vi fikk også satt opp noen av de flotte nye løypemerkene våre, satt opp siste stolpen for informasjonsskilt for bilistene og fjerne litt kratt og steiner. Så nå krever løypa ennå mindre snø! Gleder meg til å føle forskjellen til vinteren.

Besøk av dyrevernnemder på kenneler

Helge som valp

Helge som valp

I sommer har noen kenneler fått besøk av dyrevernsnemder, og det er bra at de følger med på de som har dyr. Det har imidlertid vært litt forvirring rundt Dyrevernsloven og retningslinjer for hold av hunder utendørs utarbeidet av Mattilsynet. Karin Wiik hadde en fin redgjørelse på hundekjørerpostlista som dere kan lese her. Sørg for øvrig for at du printer ut retningslinjene fra Mattilsynet og har disse tilgjengelig på kennelen din.

Dugnad 1. juli

Det var ikke så rare oppmøte denne søndagen. Sverre, Irene og Geir hadde imidlertid en skikkelig arbeidsdag i skogen hvor det var overraskende lite regn, mygg og knott. Vi strevde med stein, nedfallstrær, og kvisthauger over hogstfeltet ved Golan, og det var litt mer jobb enn de 2 timene som Arne forespeilet oss. La løypa i driftsveien, og dermed ble løypa litt slakkere, men noe flere svinger. Hadde vi vært 3-4 stykker til så hadde vi blitt ferdig, men kreftene tok slutt etter 7 timers jobbing. Så vi må en tur tilbake, og da blir du sikkert med. Skal bli spennende og se hvordan endringer viser seg til vinteren.

arne slegge

Dugnad 3. juni

5 stykker møtte i strålende sol utenfor vår nye oppkjøringslass på Styrken. Arne og Irene dro innover åsen fra Aas gård for å sette opp skiltstolper. Skiltene skal settes opp senere på høsten og vil varsle skiløpere og annen trafikk om vår eksistens ved uoversiktlige løypekryss.

Resten begynte med utbedring av den nye oppkjøringa fra parkeringsplassen og inn mot veien fra Vekta. Her ble humper og dumper rettet ut, steiner flyttet og stubber fjernet. Nå skal det være mulig å kunne kjøre de første meterne på bare 20 cm snø ifølge ekspertene. Dette er en forbedring på 30 cm fra det som var.

Tinget i Norges Hundekjørerforbund

Hakadal hadde Per Olav og Geir som tingdelegater. På lørdag var det fagmøter, hvor det ble litt diskusjon rundt enkelte formuleringer, ellers var det lite som var avgjørende for sporten. Langdistanse klarer seg bra, men sprint og mellomdistanse nå må ha hjelp fra sentrale hold dvs støtte fra TKS til å arrangere mesterskap. Hakadal ble stemt ned når det gjalt enkelte forandringer av det oversatte barmarksreglementet fra ESTRA. Fagmøtet sendte derfor det råd til styret i NHF at Norge bruker ESTRA sitt regelverk for barmark oversatt til norsk. Det ble forøvrig bestemt enstemming på tinget at det innføres NM i barmark.

Tinget var på søndag, og det skal etter sigende være det raskeste fullførte tinget i NHF sin historie. Det var ingen kontroversielle saker. Det er kanskje bra, for interessen for tinget er dalene, og i år var det 41 delegatstemmer som avgjorde framtiden for hundekjøring i det kommende året. Kari Jæger ble valgt til ny president, mens vårt eget klubbmedlem Karin Wiik takket for seg etter to perioder som president. Hakadal ønsker lykke til, til Kari Jæger, og vi føler oss trygge på at hun vil fortsette den gode jobben som Karin har stått for de siste årene.

Årsmøte og fest vel overstått

Årsmøtet samlet opp mot 20 medlemmer som i rask rekkefølge gikk gjennom sakslista. Årsmøte bestemte at medlemmene skulle få mer tid til å sende inn forslag til endre/ny logo. Styret vil så legge fram forslagene i forkant av neste årsmøte som så tar stilling til forslagene.

Styret sammensetning etter valget utgjorde ikke de store forskjellende fra det tidligere styret da flere tok gjennvalg. Irene Kastner kommer inn i posisjonen som leder av økonomi komiteen, og tar dermed over etter Robert Hallingfoss. Robert Nilsen tok på seg å lede festkomiteen, og tar dermed over som vara i styret etter Mads Eskildsen. Vi takker både de som har gjort en jobb og de som har sagt ja til å gjøre en fremtidig jobb.

Pressekontakt

Styret har oppnevnt Irene Kastner som pressekontakt. Klubbens medlemmer har oppnådd fantastiske sportslige resultater i sesongen som har gått uten at dette har blitt omtalt i tilstrekkelig grad i pressen. Videre bør klubben markere seg sterkere i lokalmiljøet slik at folk utenfor klubben i større grad kan få kunnskap om vår rolle og nærvær. Ved å oppnevne Irene Kastner som pressekontakt håper vi i styret at dette vil bedre seg framover.

For kronologisk lesing, rull oppover herfra! Have fun :-